NEWS

Župan Flego: U istarske plaže uloženo 130 milijuna kuna

Konferencija_01
15.03.2018. 12:48; ; Početna / Gospodarstvo / Župan Flego: U istarske plaže uloženo 130 milijuna kuna

„Održivo upravljanje plažama“ naziv je konferencije koja se danas održava u Poreču, u organizaciji Istarske županije i Instituta za poljoprivredu i turizam, a čijem je otvorenju prisustvovao i istarski župan Valter Flego.

Obraćajući se prisutnima, župan Flego je istaknuo da uz sve napore oko pronalaska novih motiva dolazaka gostiju, osmišljavanju novih doživljaja i atrakcija, Istra je još uvijek percipirana ponajprije kao idealno mjesto za provođenje ljetnog obiteljskog odmora na plaži.

„Toga smo svjesni i zato želimo odgovorno upravljati s plažama. S tim je ciljem, Istarska županija 2015. godine donijela strateški dokument – Regionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji“, naglasio je župan Flego dodajući kako je s dokumentom detektirano postojeće stanje te je definiran budući smjer razvoja.

„Od 2015. godine do danas u plaže diljem Istre, zajedno s općinama i gradovima, te Ministarstvom turizma, uložili smo oko 130 milijuna kuna. Zahvaljujući tim investicijama omogućena je diversifikacija naših plaža pa danas imamo primjerice one sportsko-rekreacijske, obiteljske, ili, na što sam posebno ponosan, prvu terapeutsku plažu na Jadranu, u sklopu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Dr. Martin Horvat, u Rovinju“, rekao je istarski župan, koji posebno značajnom smatra činjenicu da su sve plaže u Istri javno dostupne, kako domicilnom stanovništvu, tako i gostima.

Samu konferenciju župan Flego je ocijenio kao dobru platformu za daljnji razvoj ovog vrijednog resursa u funkciji promišljanja daljnjeg turističkog razvoja. Također, na konferenciji će se predstaviti konkretni primjeri iz gradova i općina iz Regije Toskane, s Cipra i iz Istarske županije u kojima se testira i implementira model „Zelena plaža“.

            Konferencija je sastavni dio EU projekta Mitomed+ (Models of Integrated Tourism in the MEDiterranean Plus) koji ima za cilj potaknuti održivost i odgovornost u pomorskom i obalnom turizmu. Realizacijom projekta nastoji se povećati znanja te poticati socijalni dijalog u pogledu razvoja održivog i odgovornog pomorskog i obalnog turizma u svakoj regiji partnera.

 

 

KABINET ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email