NEWS
Best of Poreč

FINA upozorava: Ako dobijete ovakav e-mail, ne otvarajte ga

15.03.2018. 12:46; ; Početna / Gospodarstvo / FINA upozorava: Ako dobijete ovakav e-mail, ne otvarajte ga

Financijska agencija (FINA) poslala je medijima priopćenje u kojem obavještavaju javnost da elektronička poruka pod nazivom “Nepodmireno dugovanje #4806”, nije kreirana ni poslana iz sustava Financijske agencije, pa je kao takvu, ne treba otvarati.

“Obavještavamo javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom “Nepodmireno dugovanje #4806”, sljedećeg sadržaja:

“Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem,”.

– Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespondencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr – stoji u priopćenju Fine.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani