NEWS
valfresco

Zmije u Červaru dopuzale sve do plaže!

GO03425733
12.07.2017. 09:36; Učitavanja: 1.558; Početna / Crna kronika / Zmije u Červaru dopuzale sve do plaže!

Napušteni i devastirani aparthotel Marina u vlasništvu porečke hotelijerske tvrtke Plava laguna, smješten na samoj červarskoj rivi, već je godinama ruglo u samom centru mjesta i prijetnja sigurnosti žitelja. Ovog su se puta tamošnji stanovnici žalili da su se oko njega pojavile i zmije, koje su viđene čak i na plaži! Razlog tomu, smatraju građani, sigurno je i trava za koju kažu da je oko hotela donedavno bila visoka čak dva metra.

Angažirali zaštitara i stavili repelent

Voditeljica Ureda za odnose s javnošću u Plavoj laguni Eva de Zan Prusina kazala je da su angažirali zaštitara 5. srpnja. Područje oko hotela su očistili, dodala je, te angažirali vanjskog partnera da provjeri navode oko zmija i postavi repelent.

Predsjednica Mjesnog odbora Červar Porat Ivanka Titlić kazala je pak da o zmijama u napuštenom hotelu ne zna ništa, niti je čula da ih je netko vidio.

– Hotel je privatno vlasništvo i tu mi malo možemo učiniti. No, vlasnik, tvrtka Plava laguna, hotel je očistila, zatvorila ga da više u njemu ne bi boravili beskućnici koji su donedavno ondje i bili, te postavila zaštitara koji priječi prilaz objektu. Također, komunalna tvrtka Usluga pokosila je već nekoliko puta travu, ali trebala bi to češće činiti. Hotel je samo manji problem našeg mjesta, koje je 20 godina zapušteno i zaboravljeno. Komunalna infrastruktura je manjkava jer se godinama u nju nije ulagalo. No, u zadnje vrijeme odnos s Gradom sve je bolji, gradske strukture su se probudile i stoga očekujemo od njih daleko više, kazala je Titlić.

(Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email