NEWS
valfresco

Završnica boćarskog Memorijala Blažević – Velenik u boćarskoj dvorani SRC V. Jože

ilustracija 01
19.12.2019. 12:41; Učitavanja: 143; Početna / Sport / Završnica boćarskog Memorijala Blažević – Velenik u boćarskoj dvorani SRC V. Jože

Nakon tjedan dana svakodnevnog igranja, tijekom kojih su 64 muška para u 16 skupina odigrali 80 susreta, u četvrtak, 19. prosinca u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože kreće završnica jubilarnog 10. memorijala “Blažević – Velenik” koja će kulminirati u nedjelju, 22. prosinca velikom završnicom muškog dijela turnira.

 U četvrtak i petak, 19. i 20. prosinca su u vremenu od 17 do 21.30 sati na programu susreti šesnaestine i osmine finala muškog turnira nakon kojih ćemo doznati osam parova koji će se u nedjelju, 22. prosinca na velikoj završnici boriti za naslov pobjednika. U dosadašnjem dijelu turnira iznenađenje predstavlja ispadanje para Ivan Lukšić (Istra Poreč) i Deni Tomišić (Divšići), ali su u turniru i dalje istaknuta istarska prvoligaška imena, kao što su branitelji naslova pobjednika Vedran Špelić i Steven Benolić (Istra Poreč), zatim  Nenad Tadić, Marino Križmanić, Elvis Barbaro (Istra Poreč), Benjamin Guštin, Petar Barlian, Nikola Hrelja, Milan Celija (Pula), Alen Guštin, Igor Vretenar, Zoran Gržinić (Pazin) itd., te slovenski reprezentativci i pobjednici turnira iz 2015. Gregor Sever i Gregor Oprešnik.

U nedjelju, 22. prosinca, na završnici muškog turnira četvrtfinala se igraju od 14, polufinala od 16, a finale i susret za 3. mjesto od 18 sati.

 Kompletan ženski turnir sa 16 parova odigrati će se u subotu, 21. prosinca. Natjecanja u četiri skupine igrati će se u porečkoj boćarskoj dvorani Veli Jože i u dvorani pazinskog Boćarskog centra “Aleksandar Anzur” u vremenu od 8.30 do 13.15 sati. Završnica će se igrati samo u Poreču, četvrtfinala od 15, polufinala od 16.30, a finale i susret za 3. mjesto od 18.30 sati.

Ženski turnir obiluje istaknutim imenima iz Hrvatske i Slovenije, pa će tako nastupiti i brojne boćarice iz tri najistaknutija hrvatska kluba, Čavli ŠB, Komiže i Labina od kojih svakako valja izdvojiti par Nives Jelovica i Ria Vojković. Nastupiti će i ostale hrvatske reprezentativke kao što su uz Jelovicu jedna od aktualnih europskih prvakinja u paru, Tanja Grubiša (Labin) koja će igrati s klupskom kolegicom Anikom Ujčić, te Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB), a iz Slovenije dolaze aktualne, europska prvakinja u disciplini pojedinačno klasično Polona Zule i viceprvakinja u krugovima Sara Jenčič.

(IBS)

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S