NEWS
Best of Poreč

Završeno je prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu koje je odigrano u Vrsaru. Andrej Gaćina (STK Zagreb) i Ivana Malobabić (Varaždin) prvaci su Hrvatske.

2021-09-02_23h35_29
02.09.2021. 23:42; ; Početna / Sport i rekreacija / Završeno je prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu koje je odigrano u Vrsaru. Andrej Gaćina (STK Zagreb) i Ivana Malobabić (Varaždin) prvaci su Hrvatske.

Kod muških nema ništa novo, Gaćina je osvojio svoj deseti naslov prvaka. U finalu je s 4:2 pobijedio Tomislava Pucara (GSTK Zagreb).
– Težak meč u finalu, ‘zezao’ me sa svojom sa servom. Poveo sam 2:0, a onda je on promijenio servis. Do sad nikad nisam imao problema s njegovim servisom, no ovo je bila novost u njegovoj igri. Odjednom sam osjećao da nemam prednost u igri. Kad je izjednačio na 2:2 rekao sam si da moram otvoriti igru na taj servis, pokušati ukrasti poene. I eto, uspjelo je uz malo sreće – istaknuo je Andrej Gaćina:
– U Vrsaru je bilo super. Sigurno im nije bilo lako jer su po prvi put domaćini državnog prvenstva, ali sve je bilo odlično. Od stolova, dvorane, poda, okruženja, baš nam je bio gušt ovdje igrati. Plus je što je ovo turistički grad. Hvala domaćinu na smještaju, lijepa gesta od njih. Samo mjesto je zanimljivo. Je, došli smo ovdje radi stolnog tenisa, ali lijep je osjećaj kad poslije prošećeš i vidiš more, rivu, ljude itd. Dok si klinac takve neke sitnice ne znaš cijeniti, ali kad si stariji, kao ja, onda te male stvari dodatno vesele. Išao sam na turnir kao i na svaki drugi, imao sam tri teška tri meča protiv reprezentativnih suigrača. Imao sam oscilacija u igri, ali izvukao sam sve. Slijedi kratak odmor od dva dana i pripreme za Top europski 16 – zaključio je Gaćina i za kraj dodao:
– Presretan sam, ovo mi je ipak jubilarni deseti naslov. Realno, ne može se baš previše sportaša time pohvaliti.
– Hoću li ganjati i 11. naslov prvaka? Isti odgovor kao i svake godine, ako sam zdrav, vidimo se!

Tomislav Pucar je još jednom morao stisnuti ruku iskusnijem kolegi iz reprezentacije.
– Dobro mi je vraćao moj obrnuti servis i morao sam pronaći neko drugo rješenje. Taj novi servis mogu koristiti jedino kad sam ekstremno opušten jer tada mogu jače zarezati. S obzirom na to da sam gubio 2:0 odlučio sam probati. I bilo je dobro. Kod 2:2 mi je počeo lakše vraćati taj servis i tu se istopila moja prednost – kazao je Pucar, koji se, kao i Gaćina, sprema za Top 16.
– Posljednji put sam na Top 16 igrao polufinale. Tada sam stvarno dobro igrao i nadam se da ću moći ponoviti tu formu.

Kod stolnotenisačica sve je zasjenila Ivana Malobabić (Varaždin). S 41 godinom igrala je tri finala, od toga dva je osvojila. Njena defenziva bila je nerješiv problem za suparnice, jedino joj je izmaklo zlato u miksu. U finalu pojedinačnog susrela se s našom najmlađom članicom seniorske reprezentacije i još uvijek juniorkom, Hanom Arapović (Mladost), te slavila s 4:1.

Kod muških parova titule je otišla u ruke Filipa Zeljka i Ivora Bana, koji su u finalu s 3:0 bili bolji od Mihe Simovića i Lovra Zovka. Prvaci su imali dojmljiv nastup tijekom cijelog turnira, a tome svjedoči i to da su sve susrete riješili u tri seta.

Kod djevojaka titulu slave Ivana Malobabić i Ida Jazbec (Varaždin/Malinska Dubašnica). U finalu su s 3:2 bile bolje od Hane Arapović i Dore Ćosić (Mladost). 

Novi prvaci države u mješovitim parovima su Ivor Ban i Hana Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) i to nakon što su u finalu s 3:2 svladali Ronalda Ređepa i Ivanu Malobabić (Starr/Varaždin).

Domaće igračice Marta Jurčević i Martina Rioža dospjele su do četvrtfinala  parova.

Pehare i prigodne nagrade podijelila je direktorica turističke zajednice Općine Vrsar Natalija Vugrinec.

 

M.B.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani