NEWS
HALF – s

Zahuktavaju se pripreme za Europsko prvenstvo u karateu u Poreču

Paliaga Stifanic Dobrilovic Persuric Cipek Sprem
14.01.2021. 12:39; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Zahuktavaju se pripreme za Europsko prvenstvo u karateu u Poreču

U Poreču je u srijedu, 13. siječnja 2021. održan radni sastanak ususret Europskom prvenstvu u karateu. Podsjetimo, Hrvatski karate savez krajem 2020. godine dobio je odluku Europskog karate saveza o tome da će upravo porečka dvorana Žatika od 19. do 23. svibnja 2021. godine biti domaćin ovom prvenstvu te ugostiti više od 1200 akreditiranih sportaša iz 52 zemlje.  Ovo 56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu bit će jedan od najvažnijih i najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj u 2021. godini, a ujedno se radi i o posljednjom kvalifikacijskom turniru za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Upravo na temelju te činjenice, ovo prvenstvo u Poreču okupit će elitu sportašica i sportaša starog kontinenta u seniorskom karateu.

Članovi organizacijskog odbora Davor Cipek, Goran Šprem i Marko Paliaga susreli su se u Maloj gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem i njegovom zamjenicom Nadiom Štifanić Dobrilović, gdje su im detaljno predstavljene sve pojedinosti organizacije, zajedničke aktivnosti u promociji grada Poreča u budućem razdoblju, kao i sama realizacija ovog velikog sportskog natjecanja. Gradonačelnik je još jednom iskazao podršku u organizaciji, i izrazio veselje što se, nakon izazovne 2020. godine, velike sportske manifestacije polako vraćaju u Poreč, koji ima potrebnu infrastrukturu, iskustvo i kapacitete. Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek izrazio je zadovoljstvo što je upravo Hrvatskoj dano povjerenje za organizaciju ovakve manifestacije i to u konkurenciji 16 kandidata.

Članovi organizacijskog odbora potom su obišli dvoranu Žatika, kao i smještajne kapacitete za natjecatelje i sudionike.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email