NEWS

Za USB Poreč vrijeme marljivih priprema, uspješnih nastupa na natjecanjima i baletnog iznenađenja

USB 3
24.11.2023. 18:53; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Za USB Poreč vrijeme marljivih priprema, uspješnih nastupa na natjecanjima i baletnog iznenađenja

U Udruzi mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč izuzetno je dinamično razdoblje, ispunjeno intenzivnim treninzima i uspješnim nastupima na plesnim natjecanjima. I ne samo to. Plesačice istovremeno rade na velikom baletnom iznenađenju koje će uskoro predstaviti i pokloniti sugrađanima.

Trinaest solistica predvođenih trenericom Ivanom Domazet upravo danas dovršava pripreme za bodovni turnir u umjetničkim i urbanim plesovima (hip hop, jazz dance) koji Hrvatski sportski plesni savez organizira u Koprivnici u suradnji s tamošnjim Športskim plesnim klubom tijekom nadolazećeg vikenda. A još uvijek se nije sleglo oduševljenje zbog velikog uspjeha na nedavnom međunarodnom Ples Dance Challengeu u Rovinju.

Na tom su natjecanju USB predstavljale grupa Speed i Lana Brčić, a sa sve četiri prijavljene koreografije osvojile su zlato! Koreografija „The Effort of Togetherness“ nagrađena je kao najbolja na natjecanju vaučerom za besplatnu kotizaciju na Sportskom plesnom natjecanju u Samoboru, dok je koreografija „Jazz machine“ zaslužila vaučer za Master dance Festival „Lukec open“ koji će se u slovenskim Brežicama održati u veljači 2024. Natjecanje je okupilo dvjestotinjak sudionika u kategorijama jazz dance/lyrical jazz, contemporary/modern, comercial/MTV Style, production number, urban fusion /street styles i open. Njihovu tehniku, koreografije i muzikalnost, usklađenost grupe te ukupni dojam ocjenjivale su sutkinje Nina Vidošević, Tihana Strmečki i Marija Matković iz Zagreba, koje su vodile i plesne radionice za sve sudionike natjecanja.

-Jako se veselimo nagradama, jer ćemo ih definitivno dobro iskoristiti! Posebno smo ponosni na komentare sudaca koji su pohvalili visoku razinu svake naše izvedbe, tehničku spremu kao i opći dojam, rekla je trenerica i predsjednica USB-a Ivana Domazet, pohvaljujući talentirane plesačice te zahvaljujući roditeljima i Gradu Poreču na potpori.

Redovni treninzi u dvorani USB-a (Ulica Mate Vlašića 39) održavaju se prema već ustaljenom ritmu u poslijepodnevnim satima. Vrtićke i predškolske grupe vježbaju i plešu utorkom i četvrtkom, a djevojčice i djevojke od 10 godina do srednjoškolki, uključene u sportski program za umjetničke plesove, preuzimaju dvoranu ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Glazbeni laboratorij, koji subotom od 10 do 12 sati za osnovce starije od 10 godina vodi učiteljica klavira Karla Šain, zabavni je i edukativni sadržaj za istraživanje svijeta glazbe s ciljem poticanja kreativnosti, razvijanja motoričkih sposobnosti i unapređenja glazbenog sluha.
A tu si i radionice hip hopa s Ivonom Jelovac te pjevanja s našim popularnim pjevačem Gordanom Gregurovićem, dok se Mali cirkus i breakdance vraćaju nakon Nove godine. Do kraja prosinca u svim su radionicama i grupama „otvorena vrata“.

To znači da su dobrodošli svi zainteresirani djeca i mladi koji žele otkriti što i kako USB-ovci rade i, ukoliko se u tom pronađu, upisati se i pridružiti ovoj vrijednoj, kreativnoj i rasplesanoj ekipi. Više informacije moguće je dobiti putem e-maila na adresi [email protected].

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email