NEWS
HALF MARATON S

Mreža mentora najpopularnija usluga Mreže BOND

Mreža mentora_naslovna
24.11.2023. 11:42; ; Početna / Gospodarstvo / Mreža mentora najpopularnija usluga Mreže BOND

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je kroz projekt BOND (Business Organisations Network Development) uspostavila Mrežu BOND koju sačinjava 96 poduzetničkih potpornih institucija na području cijele Hrvatske. Riječ je o razvojnim agencijama, poduzetničkim inkubatorima i akceleratorima, inkubatorima za nove tehnologije, znanstveno-tehnološkim parkovima i centrima kompetencija.

Pored razvijanja novih i standardizacije već postojećih usluga za poduzetnike u različitim fazama poslovanja, kroz drugu fazu projekta (BOND 2) uspostavljena je i mreža mentora, jedinstvena nacionalna mreža u Hrvatskoj koja obuhvaća više od 200 mentora. Od trenutka objavljivanja Javnog poziva, mreža mentora je izazvala velik interes, kako među poduzetnicima, tako i među mentorima iz svih regija Hrvatske koji su se rado pridružili pokrenutom valu razmjene znanja.

Rezultati testiranja usluge mreže mentora

U samo nekoliko mjeseci testiranja ove nove usluge, uključeno je više od 500 poduzetnika te je odrađeno više od 4.000 sati mentoriranja, a poduzetnici su u prosjeku odradili 15 sati mentoriranja. Mentori su u prosjeku odradili više od 30 sati mentoriranja, a tržišna vrijednost ove usluge premašuje 300.000 eura. Testna faza usluge mreže mentora bliži se kraju, a s obzirom na navedene pokazatelje, sa sigurnošću se može ustvrditi kako je provedba ove nove, u potpunosti besplatne usluge za poduzetnike, premašila sva očekivanja.

Iskustva poduzetnika u mentoriranju

Gracija Požar, OPG Promino Horse Breeding

Gracija Požar vodi OPG za uzgoj konja u Suknovcima u Promini i zatražila je mentorsku podršku radi uvođenja dodatnih usluga u svoje poslovanje. O svom iskustvu korištenja usluga mentora izjavila je: “Zadovoljstvo mi je bilo sudjelovati u projektu HAMAG-BICRO-a, mreži mentora. Zajedno s mentoricama sam odradila veliku pripremu za uspješniji nastavak poslovanja. Iskreno se nadam da ćemo ostati u kontaktu za nastavak suradnje u nekom drugom polju. Ukoliko bi se pojavio uskoro sličan projekt, zasigurno bih se ponovno prijavila.”
 

Tvrtka Urbanizam Dubrovnik d.o.o. trebala je pomoć oko pitanja transformacije tvrtke u upravljačkom dijelu te proširenja poslovanja. Stoga se dr. sc. Zrinka Rudež, dipl. ing. arh. putem Mreže BOND uključila u mrežu mentora i dobila potrebne savjete. „Mentor je pokazao potpunu skoncentriranost na rješavanje zadatka, veliku fleksibilnost te širinu i inovativnost, kao i empatiju za sva pitanja. Gotovo smo stekli prijateljski odnos te ovo naglašavamo kao veliku vrlinu. Zaključke donesene tijekom mentoriranja primjenjujemo u svom svakodnevnom radu i potvrđujemo kako je utjecalo na poboljšanje našeg poslovanja.“, izjavila je dr. sc. Zrinka Rudež nakon sudjelovanja u aktivnostima mreže mentora.

dr. sc. Zrinka Rudež, Urbanizam Dubrovnik

 

Mrežu mentora sačinjavaju mentori okupljeni oko više područja poslovne stručnosti i sektora gospodarske djelatnosti koji su na raspolaganju poduzetnicima u fazi pokretanja poslovanja, kao i poduzetnicima u fazi rasta i razvoja.

Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,6 milijuna eura. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost HAMAG-BICRO-a.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email