NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

“Vrtko” uspješno prezentiran na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Poreču

Vrtko-Porec-7-928x500
25.05.2023. 09:19; ; Početna / Sport i rekreacija / “Vrtko” uspješno prezentiran na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Poreču

Mozaiku Festivala rukometa dodana je još jedna uspješna kockica, a to je Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF – a) & Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a): Rukomet u vrtićima – “Vrtko“. U sklopu 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića, koji je održan u Poreču, prezentiran je i poligon Vrtko. Djeca iz pet vrtića sudjelovala su na sportskim aktivnostima koje čak ni kiša koja je u jednom trenutku počela padati, nije mogla omesti te su oduševljeno nastavili sa svojim aktivnostima.

Upravo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić otvorio današnji festival dječjih vrtića te pozdravio svu djecu, njihove roditelje i sve okupljene prijatelje sporta.
Masterplan projekt EHF-a i HRS-a, kao što je od ranije poznato, bilježi samo pozitivne podatke i veliku zainteresiranost gradova, klubova i vrtića diljem Lijepe naše. Grad Poreč konstantno pokazuje da je veliki prijatelj hrvatskog rukometa pa je tako i sada među prvima u Hrvatskoj izrazio želju za suradnjom na projektu Vrtko. U ime HRS-a događaju su prisustvovali direktor marketinga Silvijo Njirić i voditeljica projekta dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić.

Poligon s djecom koordinirao je Vedran Vrus, mlad i uspješan trener te jedan od trenera koji sudjeluje u projektu Vrtko od samih početaka. Ujedno je i zadužen za ovaj projekt na području grada Poreča. Djevojčice i dječaci predskolške dobi uživali su u prvim rukometnim koracima, golovima, obranama i drugim aktivnostima na rukometnom poligonu te se nadamo da će se i u budućnosti nastaviti aktivno baviti sportom.

Hrvatski rukometni savez

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email