NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Učenici osnovnih škola Finida i Poreč sudjeluju u projektu “Djeca Poreča za osobe s invaliditetom”

SVI PRISTIGLI RADOVI
25.05.2023. 08:48; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Učenici osnovnih škola Finida i Poreč sudjeluju u projektu “Djeca Poreča za osobe s invaliditetom”

Porečke osnovne škole OŠ Finida i OŠ Poreč uključile su se u projekt  Društva invalida Poreč naziva „Djeca Poreča za osobe s invaliditetom“ . Projekt je usmjeren senzibilizaciji javnosti, posebno najmlađih,  na osobe s invaliditetom. U ovaj projekt djeca osnovnoškolskog uzrasta iz dviju osnovnih škola su uključena kroz likovno stvaralaštvo i istoimeni likovni natječaj „Djeca Poreča za osobe s invaliditetom“.  Dobrovoljnim uključivanjem u natječaj OŠ Poreč i OŠ Finida nastali su prekrasni dječji radovi motivirani pričama djece i njihovih učitelja/profesora o osobama s invaliditetom, njihovim potrebama i suživotu u zajednici.

Ovim putem objavljujemo plakat sa svim nastalim likovnim radovima u dvije porečke osnovne škole iz kojih će radova biti izabrana tri prvo nagrađena rada od strane stručnog žirija. Prvo nagrađeni rad bit će tiskan na listić 10.-te jubilarne novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč koju brojni simpatizeri Društva invalida Poreč godinama podupiru i tako značajno pomažu radu i aktivnostima Društva u odnosu na najranjivije članove.

Zahvaljujemo OŠ Poreč i OŠ Finida te svim učiteljima mentorima iz obiju škola koji su pokazali dobru namjeru i veliko srce te se dobrovoljno uključili u ovaj likovni natječaj.  Osim prekrasnih dječjih radova, iz kojih će biti izabran rad za listić lutrije, najvrijednije što je proizašlo iz projekta je senzibilitet učitelja u odnosu na osobe s invaliditetom kojeg su podijelili sa svojim učenicima navodeći ih da razmišljaju na osobe s invaliditetom, da razvijaju empatiju i humane vrijednosti u odnosu na najosjetljivije sugrađane.

 

Društvo invalida Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email