NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

U Vrsaru održani 10. Gastro okusi Istre

13124919_1051246221621203_7305116742972901826_n
09.05.2016. 21:13; ; Početna / Gospodarstvo / U Vrsaru održani 10. Gastro okusi Istre

U petak, 6. svibnja 2016. godine, na vrsarskoj rivi održani su 10. „Gastro okusi Istre” u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Komore. Domaćin manifestacije bilo je Udruženje obrtnika Poreč, uz veliku potporu TZ Vrsar.

Manifestacija je otvorena pozdravnim govorima predsjednika Komore Marija Paliske, predsjednika Ceha ugostitelja Dušana Černjula, predsjednika Udruženja obrtnika Poreč Zorana Kalčiuća, direktorice TZ Vrsar Natalije Vugrinec, načelnika Općine Vrsar Franka Štifanića i zamjenice župana Istarske županije Viviane Benussi.
Cilj manifestacije, uz promociju istarskih ugostitelja, bila je i promocija zdravih, domaćih, autohtonih namirnica,a „Gastro okusi Istre” obilježavaju početak turitičke sezone.
Predstavilo se više od pedeset istarskih obrtnika – vrhunskih ugostitelja, vinara i maslinara. Oni su pripremali različita jela od mesa (svinjskog, mesa peradi, boškarina), plodova mora (tuna, srdela, pedoči) te različitih vrsta povrća i jestivog samoniklog bilja. Manifestacija je izazvala veliku pozornost brojnih gostiju i stanovnika Vrsara, koji su kupnjom tanjura i čaše po promotivnoj cijeni mogli degustirati ponuđene spacijalitete.

Manifestacija je imala i svoj natjecateljski dio, u kojem su se predstavnici šast udruženja obrtnika natjecali u pripremi jela od tematske namirnice – srdele. Žiri je sva jela ocijenio odličnim, a prva tri mjesta odnijeli su predstavnici Udruženja obrtnika Pula (Srdela Bella), Udruženja obrtnika Labin (Srdela pržena u maslinovom ulju) i Udruženja obrtnika Buzet (Srdela iz doline Mirne).

Ovogodišnje Gastro okuse Istre, zahvaljujući lijepom vremenu, posjetilo je mnoštovo turista i Vrsarana, te je skoro dosegnut rekord u prodaji tanjura za degustaciju. Udruženje obrtnika Poreč predstasvljali su: Konoba “Daniela” iz Veleniki, vlasnika Igora Velenika sa srdelama na savor, Obrt “MIlena” vlasnika Aleksandara Stefanova s pripremom šuga od bakalara i TUŠ “A. Štifanić” s buzarom od dagnji.
Za dobru atmosferu zaduženi su bili Sergio Valić i duo Magnolija.

RC

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email