NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Vinarija Misal, pionirski proizvođač pjenušaca, u Zagrebu je obilježila 30. obljetnicu

misal-30-obljetnica
27.11.2022. 22:42; ; Početna / Gospodarstvo / Vinarija Misal, pionirski proizvođač pjenušaca, u Zagrebu je obilježila 30. obljetnicu

Vinarija Misal sinoć je u zagrebačkom wine baru DiWine obilježila više od 30. godina postojanja, piše portal Plavakamenica.hr.
Prijatelji, poslovni partneri, predstavnici medija i članice Udruge WOW, suorganizatora događaja, tom su prigodom mogli kušati najnagrađivanije Misalove pjenušce.

Sestre Peršurić na početku večeri goste su pozdravile prigodnim govorom i kratko predstavile pjenušava vina kojima se posebno ponose. Večer je započela njihovim najpoznatijim  pjenušcem Misal Millennium brut na bazi istarske malvazije, koji se točio iz šestlitarske Metuzalem boce. Gosti su mogli uživati i u dva popularna pjenušca Misal Prestige extra brut i Misal Blanc de noirs brut, ali i dva ovogodišnje trofejna rose pjenušca s natjecanja u Londonu, Misal Royal brut od crnog pinota i Misal Rouge demi sec na bazi terana.

Na kraju su vlasnice vinarije Katarina i Ana Peršurić premijerno u Zagrebu predstavile pjenušac Mister, dizajniran za serviranje uz voće a proizveden je povodom 30. obljetnice vinarije. Mister je kombinacija crnog pinota i istarske malvazije uz dodatak teranina. Isprva je bio zamišljen kao pjenušac za koktele, fokusiran na mlađu publiku koja tek upoznaje vina, no kako je postao vrlo tražen sestre Peršurić odlučile su Mister uvrstiti u stalni portfolio. Vinarija Misal još je jednom pokazala da itekako zaslužuje svoje mjesto na hrvatskoj vinskoj sceni. 

Print Friendly, PDF & Email