NEWS
Best of Poreč

Vijećnička pitanja Rodoljuba Kosića (predsjednika SDP Poreč) i Vladimira Sladonje (podpredsjednika SDP Poreč) na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

kosic-sladonja
07.10.2016. 01:02; ; Početna / Politika / Vijećnička pitanja Rodoljuba Kosića (predsjednika SDP Poreč) i Vladimira Sladonje (podpredsjednika SDP Poreč) na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

Vijećnička pitanja Ljube Kosića

1. pitanje: SPONZORSKI UGOVORI ZA SUFINANCIRANJE SPORTSKIH KLUBOVA
Pitanje postavljam gradonačelniku Štifaniću.

Informirani smo da je Grad Poreč potpisao sponzorski ugovor sa donatorskim financijskim institucijama, sa namjerom raspodjele ugovorenih financijskih sredstava sportskim klubovima. Molim da mi se odgovori na sljedeća pitanja:

1) Da li je točna informacija da su ti sponzorski ugovori potpisani, sa kojim subjektima i u kojim iznosima?
2) Ukoliko su ugovorena sredstva iz ugovora uplaćena, zašto ih SZGP-a nije proslijedila klubovima i pojedincima, sukladno kriterijima iz Odluke o prikupljanju takvih namjenskih sredstava (donesena 2015-te godine)?
3) Tko je donio drugačiju odluku i gdje su završila financijska sredstva iz gore spomenutih sponzorskih ugovora?

2. pitanje: PLAN UPRAVLJANJA NEKRETNINOM – PALAČA BEČIĆ
Pitanje postavljam gradonačelniku Štifaniću.

Kada je IDS došao pred ovo GV-e sa zahtjevom, da se otkupi objekt Bečić, mnogi se vjerujem prisjećaju, da smo mi kao nezavisni vijećnici većinom podržali prijedlog Odluke o kupovini nekretnine, ali uz uvjet da Grad u što skorije vrijeme izradi Plan upravljanja palačom Bečić, iz kojeg će se moći iščitati prava i iskrena namjera Grada stavljanja te nekretnine u funkciju. Do današnjeg dana GV-e nije informirano da je izrađen plan upravljanja kupljenom nekretninom. Samo usput želim pripomenuti da se, u raspravi na GV-u prilikom donošenja odluke o kupnji palače Bečić, čak i od pojedinih vijećnika IDS-ove vladajuće većine moglo čuti čvrsto obećanje, da će Grad izraditi plan upravljanja nekretninom, te da će ovo vijeće o svim daljnjim postupcima donositi primjerene Odluke.
Postavljam pitanje gradonačelniku: da li je Plan upravljanja palačom Bečić napokon izrađen i kada će se vijećnici GV-a imati priliku upoznati sa sadržajem plana.
Da li su istinite glasine, koje se u gradu mogu čuti, da je ta građevina u pripremi za prodaju novom potencijalnom vlasniku i da se sve to brižno čuva daleko od očiju javnosti.
Vjerujem da će se svi gradski vijećnici složiti da ovaj objekt predstavlja Porečku crnu točku, koju je potrebno što prije početi rješavati.

Vijećnička pitanja Vladimira Sladonje (podpredsjednika SDP Poreč)

Pitanje postavljam gradonačelniku Ediju Štifniću.

Kako je moguće da uređenje objekta recepcije u marini u Poreču ukupne površine 180 m2 košta:

  • 2.700.000,00 kuna,
  • odnosno 360.000,00 Eura,
  • odnosno 2.000,00 Eura/m2.

Naime, radi se o uređenju postojećeg objekta, koji ima postojeću konstrukciju, tako da se radi samo o vršnim i instalaterskim radovima. Želio bi čestitati gospodinu Lakoviću na postigutoj rekordnoj cijeni radova. Moram reći da već dvadesetak godina radim poslove projektiranja i vođenja investicija i radio sam svašta od groblja pa to hotela sa 5 zvjezdica i to od temelja do opremanja, ali nisam nikad doživio, niti čuo da je dostignuta cijena građenja od 2000 Eura/m2.

Zaključno, molim gradonačelnika da mi osigura kopiju okončane situacije uređenja recepcije u marini u Poreču.

2.pitanje: IZGRADNJA ŠKOLE U ŽBANDAJU

Pitanje postavljam gradonačelniku Ediju Štifaniću

Kada će započeti izgradnja škole u Žbandaju?

Naime đaci i učitelji su preseljeni u školu Sv. Lovreč, a na školi u Žbandaju se ništa ne radi. Čuju se glasine da su ponuđene cijene građenja duplo veće od planiranih, pa me zanima (ako je to istina): čiji je to promašaj u procijeni – projektantski ili gradskih službi.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani