NEWS
Best of Poreč

Pitanja i inicijative nezavisne vijećnice Snježane Mekota na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

216snjezana_mekota-768x317
07.10.2016. 01:07; ; Početna / Politika / Pitanja i inicijative nezavisne vijećnice Snježane Mekota na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

Nezavisna vijećnica Snježana Mekota svoja pitanja i inicijative pa i odgovore uredno objavluje na svojem Facebook profilu, pa je tako i ovaj puta. Objavu gđe Mekota prenosimo u cjelosti.

Koncesije na plaže u Dalmaciji
Naletjela sam na tekst o koncesijama na plaže u Dalmaciji i mislim da bi se mogli ugledati na njih, sada kada ćemo imati pravo upravljati tim područjem.
Splitsko-dalmatinska županija prva će u Hrvatskoj uvesti vrlo precizni pravilnik o korištenju plaža, kojim će nastojati uvesti red na plaže u različitim režimima korištenja, a koje su često predmet pobune lokalnog stanovništva zbog plažne opreme koja priječi pristup moru.
Biti će izrijekom zabranjeno ograđivanje plaža, ograničit će se površina koju mogu zauzimati ležaljke – najvjerojatnije na maksimalnih četrdeset posto – a pored svega biti će određen koridor uz samo more koji mora biti ostavljen za prolaz ili na korištenje običnim kupačima. ‘Domaći ljudi će apsolutno imati prednost i paziti će se da ne dođe do ekspanzije komercijalnih sadržaja zbog kojih bi plaže postale nedostupne.

Evo ovo predlažem kao inicijativu za sličan pravilnik kod nas.

ODRŽAVANJE ŽATIKE

Ovo pitanje sam dobila mailom, pa ću ga pročitati.

Zašto hodnik dvorane Žatika smrdi po dimu cigareta – to se naročito intenzivno osjetilo jutros (utorak, 4. 10.), ali osjeća se i u druge dane. Mislim da je to ne samo neprimjereno nego i potpuno neprihvatljivo da se u sportskoj dvorani puši i da se kroz ventilaciju taj smrad širi po dvorani.
Osim toga, prilazna cesta od rotora prema dvorani niti dva dana nakon jake kiše nije bila očišćena, nego su na mjestima cijelom širinom nanosi šljunka i zemlje, koji su se osušili na suncu i predstavljaju prave tvrde prepreke. Tko i kako održava Žatiku? – pita naša sugrađanka.

Diskusije:

Točka 3. Izvješće o stanju civilne zaštite

Ova me točka svake godine žulja, jer imam osjećaj da je donosimo pro forma i da se plan za slijedeću godinu samo prepisuje. Molim da se slijedeće godine izvješće usporedi s planom i da se po točkama izvijesti što je realizirano, inače plan nema smisla. Jedna od točaka je uređenje i oprema skloništa. Ja sam ih obišla i znam u kakvom su stanju. Ako i slijedeće godine budem u Vijeću, opet ću ih obići da se uvjerim što je realizirano.

Točka 5. Odluka o socijalnoj skrbi

Da li nas Zakon obvezuje samo na neki minimum, a mi možemo uvesti nadstandard, ako za to imamo sredstva, ili se moramo striktno držati Zakona. Meni to nije logično.
Pročelnica je odgovorila da smo dobili primjedbu Upravnog nadzora i mjere koje moramo poduzeti da bismo svoje odluke iznad standarda usaglasili sa Zakonom.

Točka 8. Izvješće POU-a

Imam primjedbu na tablicu financijskog izvješća, i u ovom slučaju, i kod nekih drugih, jer mi nedostaje plan za 2015.g. Usporedba izvršenja 2014/2015 ne daje pravu sliku, jer može doći do izdvajanja dijela poslovanja, ili do proširenja kapaciteta, otvaranja novih odjela, pa usporedba nije moguća. Trebalo bi pratiti ostvarenje s obzirom na plan.

Točka 11. Izvješće predškolske ustanove RADOST

Da li ima zahtjeva za produženim radnim vremenom i da li se tako nešto predviđa.
Ravnateljica je odgovorila da vrtić ne smije raditi duže od 10 sati. Podnijeli su zahtjev za radom do 17,00, ali još nisu dobili odgovor.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani