NEWS
Adriatic sredina

Veterani porečkog Jadrana trenutno su najbolja momčad veteranskog nogometa u Istri

19143188_1753960178227410_6014871893297306274_o
13.06.2017. 14:32; ; Početna / Sport i rekreacija / Veterani porečkog Jadrana trenutno su najbolja momčad veteranskog nogometa u Istri

Potvrdili su to na završnom turniru odigranom jučer na pazinskom Gradskom stadionu gdje su u “trokutu” s pobjednicima drugih dviju veteranskih liga Istre, NK Jedinstvo-Omladinac iz Nedešćine i NK Stari Grad iz Pule, zasluženo podigli pobjednički pehar.

Odigrana su tri susreta od po 45 minuta po izrazitoj vrućini. Ždrijeb je odlučio da na travnjak najprije istrče Jedinstvo-Omladinac i Stari Grad. U solidnoj partiji mreže su ostale netaknute, te su nakon čak sedam serija jedanaesteraca, ipak bili spretniji i sretniji Puležani, koji su tako sljedeću utakmicu pauzirali. Nakon toga su na travnjak izašli Porečani protiv poražene ekipe iz Nedešćine.

U odličnoj utakmici, Porečani su u svojoj ponajboljoj predstavi ove godine, od prve minute nametnuli tempo i dominirali tijekom cijelog susreta. Utakmica je bila puna odličnih akcija i poteza, te je završila uvjerljivom pobjedom Porečana od 3:0 golovima Šurana, Bonace i Vokića. Osim strijelaca, kod Jadranaša su posebno bili nadahnuti Flego, Šakota i Viljanac koji su bili konstantna prijetnja protivničkoj obrani, ali i svi ostali kojima je trener Riosa dao priliku odigrali su disciplinirano i na visokom nivou.

Odluka o prvaku je tako pala u posljednjem susretu između Jadrana i Starog Grada, u kojoj Porečani ipak nisu uspjeli pogocima okruniti konstantnu dominaciju i bolju igru s bezbroj izglednih prilika za gol. Ali i neodlučen rezultat im je osigurao naslov županijskog prvaka za sezonu 2016/2017. Time su porečani izborili i pravo nastupa na završnici veteranskog prvenstva Hrvatske koje se ove godine igra najesen, i priliku da jurišaju na naslov prvaka Hrvatske.

Za prvake Istre su ove godine nastupali: Rajko, Prpić, Brizić, Bezmalinović, Pršurić, Darrer, Bonaca, Šuran, Dobrić, Šakota, Flego, Vokić, Viljanac, Belička, Budija, Debelić, Deković, Belas, Kučan, Pešelj, Radić, Knapić, Pribetić i Akilić. Trener: Alen Riosa

foto: ALEX KNAPIĆ

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email