NEWS

Novi predsjednik Gradskog vijeća Dean Pauletić, potpredsjednici Gordana Šušljik i Mario Ritoša

IMG_9539
13.06.2017. 14:22; ; Početna / Slider / Novi predsjednik Gradskog vijeća Dean Pauletić, potpredsjednici Gordana Šušljik i Mario Ritoša

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo održana je danas, 13. lipnja 2017. u velikoj gradskoj vijećnici, a prisustvovalo joj je 16 od 17 izabranih vijećnika. Novi saziv Gradskog vijeća  čine sljedeći vijećnici:  sa liste IDS-a Adriano Jakus, Zoran Zulijani, Gordana Šušljik, Eugen Stanissa, Kristijan Žužić, Azeglio Picco, Dean Pauletić, Dejvid Lakošeljac i Zoran Rabar, sa zajedničke liste SDP-HSS-HSLS-HNS Dolores Ghersinich, Goran Gašparac i Slavko Fornažar, sa liste grupe birača Maurizio Zennaro, zatim Dražen Prgić iz HDZ-a, Mario Ritoša iz HSU-a, Emanuel Rudan sa liste Živog zida, te Mirzet Hasanagić sa liste grupe birača.

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Dean Pauletić, dok su za potpredsjednike izabrani Gordana Šušljik i Mario Ritoša.

Pauletić se zahvalio na imenovanju, te dodao kako mu je ova dužnost čast i obaveza.

-Imam  želju zajedno s vama tijekom budućih sjednica uvesti mali niz noviteta u rad Gradskog vijeća. Uvest ćemo kraće sjednice u odnosu prije, da točaka bude manje, ali da sjednice budu kvalitetnije, da na njima bude više razgovora i da se više komunicira. Svakako imat ćemo i tematske sjednice da na njima razgovaramo o bitnim temama za naš grad kao što su turizam, sport i starogradska jezgra, rekao je Pauletić. Izrazio je želju da sjednice vijeća budu mjesto razgovora, komunikacije, debata i kritika, ali sve u duhu demokracije i poštovanja jednih prema drugima.

Osim novih vijećnika prisege su na sjednici dali i novi gradonačelnik Loris Peršurić, te njegovi zamjenici Sanja Oplanić, Nadia Štifanić Dobrilović i Elio Štifanić.

Novoizabrano vijeće na istoj je sjednici izabralo i novu Komisiju za izbor i imenovanja u sastavu Zoran Rabar za predsjednika, te članovi Dejvid Lakošeljac, Kristijan Žužić, Dolores Ghersinich i Emanuel Rudan.

V.V. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email