NEWS

Velik uspjeh USB-ovih plesačica na Plesomaniji: osvojile dva Grand prixa, jedno prvo i dva druga mjesta

31.05.2022. 13:42; ; Početna / Kultura / Velik uspjeh USB-ovih plesačica na Plesomaniji: osvojile dva Grand prixa, jedno prvo i dva druga mjesta
USB Porec

Porečki USB s velikim je uspjehom nastupio na devetoj Plesomaniji – Županijskom natjecanju plesnih grupa u modernom plesu, koje je proteklog vikenda u Sportskoj dvorani u Buzetu okupilo oko 350 plesačica vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta iz deset istarskih plesnih studija. Ostvareni su odlični rezultati te se pet od šest USB-ovih grupa vratilo u Poreč s peharom!

U kategoriji prvih i drugih razreda, USB-ovi Ježići s koreografkinjom Gaiom Mignon osvojili su Grand prix, a drugo su mjesto „uzele“ Sparks s koreografkinjom Kristinom Rubil. Najbolje među polaznicima trećih i četvrtih razreda bile su Speed 2 s koreografkinjom Azrom Baltić, koje su zaslužile Grand Prix, dok je prvo mjesto pripalo grupi Dream s koreografkinjom Mijom Marenić. Srebrom su se ovjenčale i Lutkice s koreografkinjom Janom Bažon, koje su nastupile u kategoriji sedmaša i osmaša. Takvu je odluku donio žiri kojim je predsjedavala poznata koreografkinja i plesna pedagoginja Vesna Mimica, a članice su bile koreografkinja i ocjenjivačica na velikim show dance natjecanjima Marija Mrđenović Minarik te plesačica, koreografkinja i članica žirija u showu „Ples sa zvijezdama“ Larisa Lipovac Navojec.

Marljive, disciplinirane i talentirane USB-ovke doista su se istaknule među plesačima koji su izveli ukupno 40 koreografija u sedam kategorija. Za sve njih je to bilo prekrasno iskustvo, a s posebnim uzbuđenjem i veseljem Plesomaniju su doživjele djevojčice koje su ovom prigodom prvu put sudjelovale na jednom natjecanju, među kojima i Kikice vrtićkog uzrasta s koreografkinjom Veronikom Vlašić. Sa zanimanjem su pratile i navijanjem podržavale ostale sudionike, među kojima svoje sugrađanke iz plesnog studija Mot08. Nagrade, ali prvenstveno njihova izvedba, vrijedno su priznanje i za mlade USB-ove koreografkinje koje s djevojčicama kontinuirano rade, prenoseći im svoje znanje, ljubav za ples i pripadnost odličnoj ekipi.

Mnogobrojna je publika roditelja, nonića i prijatelja s velikim entuzijazmom, pljeskom i glasom popratila ovo veliko plesno slavlje koje se vratilo u Buzet nakon prisilne dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom. Upravo njima ide zahvala USB-a, kao i Gradu Poreču na podršci, zatim Gradu Buzetu i organizatoru Plesomanije, Udruzi „Mali veliki mikrofon“ na čelu s voditeljem Alanom Poropatom te suorganizatorima – Pučkom otvorenom učilištu „Augustin Vivoda“ i Osnovnoj školi „Vazmoslav Gržalja“.

Završna priredba USB-a u porečkom Velom Joži

USB-ovci pozivaju svoje roditelje, noniće, prijatelje i sve sugrađane na završnu priredbu koja će se održati u porečkoj Sportskoj dvorani Veli Jože sljedećeg tjedna, u srijedu 8. lipnja, s početkom u 19 sati. Publika će imati prigodu uživati u koreografijama nagrađenim na Plesomaniji, ali i brojnim drugim atraktivnim nastupima te podržati marljiv rad i kreativnost porečkih malih i mladih plesača.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email