Program EKOLO festivala za ovaj tjedan

ekoloweb
31.05.2022. 13:38; ; Početna / Kultura / Program EKOLO festivala za ovaj tjedan

Četvrtu godinu zaredom organizira se Ekolo , festival koji se temelji na ideji kulture i turizma kao neodvojive simbioze. Turisti su postali naši građani, a kultura osnovni resurs turističkog razvoja.

Program za ovaj tjedan

srijeda, 1. 6. 2022. u 20.00  

Mala galerija 

VENEZIA CREPA – CLAUDIO GRASSETTI 
Claudio Grassetti, izložba grafika i radova u staklu.  Izložba traje do 4. 6. 2022.
radno vrijeme galerije: 10.00–12.00, 18.00 – 21.00

Umjetnici nisu samo senzibilni promatrači i bilježitelji vizualnih zanimljivosti, već su često i oštri kritičari svijeta koji ih okružuje. Među prvima primijećuju i upozoravaju na određene promjene u društvu i prirodi. Tako i venecijanski umjetnik Claudio Grassetti  u svojim radovima progovara o problemima pretjerane kulturne (turističke) eksploatacije grada svetoga Marka.

srijeda, 1.6.2022. u 21.00

Kazališna predstava 

MALA ČUDA
kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč 

kazalište: Teatar Exit
redateljica: Sanja Milardović
uloga: Sanja Milardović

Mala čuda je tragikomična monodrama glumice Sanje Milardović koja se ovim naslovom publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica. Riječ je o predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane, u kombinaciji s nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana.

Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje), no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje s nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji je okružuje. Njezin oporavak postepeno se pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojemu će, pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi.

U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir, i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je l’ teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica sviju nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život.

četvrtak, 2.6.2022. u 18.00

kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč 

otvorena proba Dramskog studia Čin čin – otvorena trosatna kazališna proba

Otvorena proba dramskog studija Čin, čin je vrsta seminara u trajanju od 3 sata tijekom kojeg će se sudionici moći upoznati s načinom rada dramskog studija, strukturom probe, commediom dell’arte, umjetničkim pravcem studija i planom rada u novoj kazališnoj sezoni. Poseban gost seminara je Valter Roša, uspješan i talentiran mladi glumac koji je svoj uspjeh započeo u Istarskom narodnom kazalištu.

Otvorena proba nije samo demonstracija rada studija, već i topli poziv svim zainteresiranima da se priključe studiju u novoj sezoni i okušaju u dramskom stvaralaštvu. Nije nužno imati iskustvo. 

petak, 3. 6. 2022. u 20.00  

foaje i kinodvorana     

PREZENTACIJA RADIONICA 

prezentacija radova nastalih na filmskoj, grafičkoj i književnoj radionici
izložba i projekcija

voditelji radionica: filmska radionica: Ivan Tripar, Bela Bračko-Milešević, Karla Carević; radionica eksperimentalnog tiska: Valter Černeka; književna radionica: Staša Aras

petak, 3.6.2022. u 21.00

Koncert 

BARBARA MUNJAS 

kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč 

BARBARA MUNJAS je glazbenica prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni od svojih srednjoškolskih dana kad je nakon last minute ulaska na Doru 2007. godine postala članicom legendarnih Gustafa, gdje se zadržala do kraja 2012. godine. S Gustafima je svirala na mnogim festivalima, odradila tristotinjak koncerata, s bendom svirala kao predgrupa Manu Chaou, radila na dva albuma, putovala svijetom i stjecala iskustvo stage-a da bi početkom 2013. osnovala svoj bend “Barbari” u kojem kreće sa svojim autorskim izričajem, pišući vlastitu glazbu i tekst. S Barbarima izdaje dva albuma “Monfiorenzo underground” i Santa Barbara” od kojih oba nailaze na super prijem kod publike i kritike. 2015. osvajaju nagradu Karlovačko RockOff za najbolju izvedbu.

  1. novim singlom u sklopu Calligraphy projekta Barbara pod svojim imenom kreće u novu avanturu. Pjesmom “Men” najavljuje drugačiji zvuk i estetiku od one u Barbarima, pomalo razvijajući sve što predstavlja albumom “Right place & right time”. U međuvremenu izbacuje singlove, a jedan od tih singlova, točnije “Gone Back” u kojem govori o susretu sa anksioznošću i depresijom, osvaja titulu “pjesma godine” na glazbenom portalu muzika.hr te AMVA nagradu za najbolji indie video, a radila je i glazbu za dvije kazališne predstave.

Debi albumom “Right place & right time” skreće pažnju brojnim izvrsnim kritikama u kojima se u onoj pisanoj za Soundguardian iz pera Tonija Matošina spominje kako je to “autoričino remek djelo”, dok Boris Abramović smatra kako smo “S “Right place & Right time” Barbare Munjas dobili još jednu izvanrednu članicu fantastične hrvatske girl power scene” te da ne vidi razlog da “Right place & right time” ove godine na “Rock&Offu” možda bude proglašen albumom godine.

 

nedjelja (dan predstave) od 17 sati

Print Friendly, PDF & Email