NEWS
valfresco

Velik interes za radom u Plavoj laguni

Gran Vista
foto: M.Miošek, Glas Istre
15.12.2017. 13:04; Učitavanja: 1.129; Početna / Gospodarstvo / Velik interes za radom u Plavoj laguni

Tim Plave lagune obišao je Zavode za zapošljavanje diljem Hrvatske u potrazi za novim sezonskim radnicima. S obzirom da je Plava laguna već godinama prepoznata kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu, a nedavno su materijalna prava svih radnika Plave lagune za narednu turističku sezonu povećana za još 7% u prosjeku, interes za sezonski posao premašio je sva očekivanja. Tako je prezentaciju uvjeta rada i mogućnosti zapošljavanja u Plavoj laguni došlo poslušati nekoliko stotina zainteresiranih u Našicama, Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku.

Podsjećamo, Plava laguna zapošljava oko 2 tisuće sezonskih radnika u destinacijama Poreč, Umag i Rijeka, a tendencija je smanjenje sezonskih radnika i povećanje broja radnika na neodređeno vrijeme. Tako je u već u rujnu ove godine sa 240 dosadašnjih sezonskih radnika sklopljen ugovor o trajnoj suradnji, odnosno na neodređeno vrijeme.

Prema tome je već sada moguće utvrditi da će u kolovozu 2018. godine u Plavoj laguni na neodređeno vrijeme biti zaposleno 44% radnika, 7% radnika će obavljati rad temeljem ugovora o radu za obavljanje stalnih sezonskih poslova na određeno vrijeme od tri godine, dok će  49% radnika  biti zaposleno temeljem ugovora na određeno vrijeme.

Sindikati su pohvalili takav način sustavnog rješavanja pitanja radne snage, s obzirom da se kreira sustav u kojem je pola radnika stalno zaposleno, a pola sezonaca:
„Plava laguna na razini materijalnih prava koja ostvaruju radnici predstavlja jednu od najuspješnijih turističkih kompanija u Hrvatskoj i raduje nas da je namjera Poslodavca u budućnosti istu razinu zadržati ili povećati kako bi se ostvarilo zadovoljstvo radnika nagrađivanjem i zadržala kompetitivnost na sve zahtjevnijem tržištu rada. Kolektivni ugovor Plave Lagune zasigurno je jedna od najboljih, ako ne i najbolji“, poručuju iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

„Plava laguna kontinuirano unaprjeđuje prava svojih radnika, kao i uvjete smještaja i boravka radnika na našim destinacijama. S povećanjem kvalitete uvjeta, kao i smještaja nastavit ćemo i dalje, jer smo svjesni da razvoj počiva na zadovoljnim radnicima“, poručuju iz Plave lagune.

Print Friendly, PDF & Email