NEWS

Valamar se pridružio vodećim svjetskim kompanijama u borbi protiv klimatskih promjena

Solarni paneli
19.10.2023. 10:44; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Valamar se pridružio vodećim svjetskim kompanijama u borbi protiv klimatskih promjena

Pristupanjem međunarodnoj inicijativi “Science Based Targets” Valamar je postao jedna od preko četiri tisuće vodećih kompanija u svijetu koje imaju znanstveno-utemeljene ciljeve smanjivanja emisija stakleničkih plinova

Valamar je pristupio globalnoj „Science Based Targets“ inicijativi, koja okuplja više od četiri tisuće kompanija koje su se obvezale smanjiti emisije stakleničkih plinova u skladu s ciljevima Pariškog sporazuma i najnovijim znanstvenim saznanjima o klimi. Inicijativa podržava globalno gospodarstvo u postizanju dva cilja – prepoloviti emisije stakleničkih plinova do 2030. i postići neto nultu stopu emisija do 2050. godine.

„Science Based Targets“ inicijativa, čije su članice i vodeće svjetske institucije za održivost uključujući WWF i UN Global Compact, osigurat će podršku Valamaru koji se obvezao značajno smanjiti emisije stakleničkih plinova i kontinuirano ulagati u obnovljive izvore energije, dekarbonizaciju, upravljanje otpadom i druge održive prakse u dobavljačkom lancu.

Pristupanjem Science Based Targets inicijativi potvrdili smo da, poput drugih klimatskih lidera u svijetu, poduzimamo konkretne korake i ostvarujemo nužna smanjenja emisija na putu prema ugljičnoj neutralnosti. U proteklom periodu smanjili smo emisiju stakleničkih plinova za 65 posto, reducirali količinu otpada po noćenju te postavili fotonaponske elektrane u hotelima i ljetovalištima koje proizvode 6 posto od naših potreba za električnom energijom. Do 2025. godine planiramo potpuni prelazak na energiju iz obnovljivih izvora i druga ulaganja u održivi razvoj turizma koja doprinose kvaliteti proizvoda i usluga, zadovoljstvu zaposlenika, razvoju lokalnih dobavljača i kvaliteti života u destinacijama“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.

Valamar u okviru održivog poslovanja kontinuirano radi na stvaranju dodane vrijednosti za svoje zaposlenike, goste i društvo u cjelini. Valamar je od 2015. do danas uložio oko 80 milijuna eura u održive prakse, a ključna ulaganja odnosila su se na društveno odgovorne projekte, razvoj destinacija, obnovljive izvore energije, zaposlenike i javnu turističku infrastrukturu. Osim toga, Valamar brine o 80,000 stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti. Kroz kampanju „Easy as one, two, tree“ Valamar je posadio više od tri tisuće stabala, a ove će godine, uz pomoć gostiju, posaditi dodatnih osam tisuća stabala.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email