NEWS
VALAMAR-S-sezona

Valamar Riviera ne kupuje slovenske hotele Bernardin

gh-bernardin-2
foto: potepuh.si
11.05.2016. 09:30; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar Riviera ne kupuje slovenske hotele Bernardin

Slovenski mediji objavili su da su Valamar Riviera i azerbajdžanski investicijski fond u utrci za preuzimanje turističkih kompleksa San Simon u Izoli i Strunjanu.

Iz Valamara su za Poslovni Dnevnik demantirali napise slovenskih medija o namjeri kupnje dva hotela iz sastava Hotela Bernardin, iako kažu da su ih razmatrali.

“Strateški interes Valamara su akvizicije na Mediteranu i u regiji, uključujući i Sloveniju, te stoga aktivno razmatramo prilike za potencijalna širenja i akvizicije. Valamar je razmatrao slovenske hotele u sastavu Grupe Bernardin, no nismo i nemamo namjeru dati obvezujuću ponudu za kupnju u procesu prodaje koji je u tijeku”, odgovorili su na upit Poslovnog dnevnika.

Slovenski mediji objavili su da su Valamar Riviera i azerbajdžanski investicijski fond u utrci za preuzimanje turističkih kompleksa San Simon u Izoli i Strunjanu koji su u sastavu Hotela Bernardin. Kompanija mora prodati oba hotela u skladu sa sporazumom o financijskom restrukturiranju društva, kojeg su u svibnju prošle godine sklopili s bankama vjerovnicima. U ranijem pokušaju prodaje vrijednost kompleksa u Izoli bila je procijenjena na 13,5 milijuna eura, a Salinere na osam milijuna eura.

Slovenci pišu da je Valamar spreman ponuditi 20 milijuna eura, no izgleda da od transakcije ovoga puta nema ništa.

Poslovni Dnevnik, Marija Crnjak

Print Friendly, PDF & Email