NEWS

Utisci sa 20-e smotre Društava Naša djeca u Našicama

zajedno na pozornici
11.05.2016. 10:19; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Utisci sa 20-e smotre Društava Naša djeca u Našicama

Društvo Naša djeca Poreč predstavilo se na jubilarnoj, 20-oj smotri DND-a, koja je prošlog vikenda održana u Našicama, u organizaciji tamošnjeg DND-a i Saveza društava Naša djeca Hrvatske.  U programu je nastupilo 37 različitih dječjih kreativnih skupina i pojedinaca (scenske igre, ples, zborovi, recitacije) iz 22 DND, s ukupno 455 djece i 115 draslih. Postavljena je i izložba likovnih radova djece iz 13 DND-a, među ostalima i porečkog.

Osim s radovima likovne grupe, DND Poreč predstavio se ove godine i scenskom igrom „Ljubav je ljubav“autorice Ivane Domazet, koju je s djecom pripremio voditelj dramske radionice Valentin Gašparini. I voditelja i djecu pohvalila je dramska pedagoginja Ksenija Rožman, koja je istaknula da su scenski nastupi djece iz DND-a kvalitetniji od onih na Lidranu, što je posebno laskavo neformalnom obrazovanju koje pružamo djeci.

Mali Porečani bili su uzbuđeni na putu za Našice, jer ih je tamo čekalo sasvim novo iskustvo: djeca su bila smještena kod obitelji domaćina. Nova prijateljstva s djecom i odraslim domaćinima, zbližavanja s drugom djecom iz DND-a koja su sudjelovala na smotri,  sve to utječe na samostalnost i odgovornost mališana, na njihovu otvorenost prema novim ljudima i okolnostima. Uzbuđenje je bilo veliko i zbog nastupa, tijekom nastupa i nakon nastupa jer, premda smotra nije natjecateljskog karaktera, ipak skupine uspoređuju svoje rezultate i nastupe, a svatko se želi pokazati u što boljem svjetlu.

Povratak je bio isto tako uzbudljiv uz prepričavanje doživljaja i bus-party s balonima koje smo dobili od domaćina.

Srdačni domaćini, lijepa atmosfera, upoznavanje zanimljivog slavonskog gradića ostat će u sjećanju barem do sljedeće smotre, kada će porečki DND biti domaćin.

DND

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email