NEWS
LUTRIJA T

Valamar Riviera najavila za 2017. godinu investicijski ciklus od 753 milijuna kuna

Budući Family Life Bellevue Resort 4 zvjezdice u Rapcu otvara se 2017 godine, investicija je vrijedna gotovo 200 milijuna kuna
Budući Family Life Bellevue Resort 4 zvjezdice u Rapcu otvara se 2017 godine, investicija je vrijedna gotovo 200 milijuna kuna
26.07.2016. 18:14; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar Riviera najavila za 2017. godinu investicijski ciklus od 753 milijuna kuna

U prvih šest mjeseci 2016. godine Valamar Riviera d.d. ostvarila je ukupne poslovne prihode u iznosu od 507 milijuna kuna, što je za 36 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su istovremeno ukupni prihodi od prodaje rasli porasli za 22 posto, na gotovo 420 milijuna kuna. Operativna dobit prije kamate, poreza i amortizacije (prilagođena EBITDA) povećana je tako za 135 posto na 78,5 milijuna kuna (33,4 milijuna u 2015. godini) kao rezultat izvrsnih rezultata prodaje u prvoj polovici godine te povećanja operativne efikasnosti kroz dvostruko nižu dinamiku rasta operativnih troškova od 12 posto.

Prihodi od prodaje najviše su rasli zahvaljujući rastu prihoda pansiona na razinu od 323 milijuna kuna, odnosno 19 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i rastu vanpansionske potrošnje od 34 posto. Ovim odličnim rezultatima poseban doprinos dala je uspješna realizacija velikog broja događanja u destinacijama Dubrovnik i Poreč, izvrsno poslovanje objekata najviše kategorije u turističkom portfelju (premium segment) te akvizicija društva Baška. U prvih šest mjeseci Valamar je ostvario 1.434.810 noćenja, odnosno 13 posto više nego lani uz povećanje prosječne dnevne cijene za 5,4 posto.

Valamar Riviera početkom srpnja 2016. godine predala je Centru za restrukturiranje i prodaju obvezujuću ponudu za kupnju 50,08% temeljnog kapitala društva Imperial d.d. Rab. U procesu privatizacije Imperijala, Valamar nastupa zajedno s AZ d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima kako bi kroz kombinaciju iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora u Republici Hrvatskoj i upravljačka znanja, stručnost i vrhunski rezultati vodeće tvrtke u turizmu u Hrvatskoj stvorile novu dodanu vrijednost dionicima sve tri kompanije.

„U skladu s novom strategijom razvoja Valamara koju smo predstavili na prvom ovogodišnjem Danu investitora do 2020. godine u postojeći portfelj planiramo uložiti između 1,5 do 2 milijarde kuna uz solidan rast prilagođene EBITDA-e na razini od 35 do 38 posto te atraktivnu i dugoročnu dividendu dioničarima. Pritom, rast ćemo kao i do sada temeljiti na odgovornom poslovanju i naglasku na razvoju destinacija. Planirani investicijski ciklus za 2017. godinu vrijedan je ukupno 753 milijuna kuna, što predstavlja najveće ulaganje u razvoj portfelja u jednoj godini u dosadašnjem poslovanju Valamara“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Najavljeni investicijski ciklus za 2017. godinu usmjeren je na dva velika projekta u Rapcu; Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4* s ciljem repozicioniranja Rapca kao vodeće odmorišne destinacije za obitelji. Ostala velika ulaganja uključuju podizanje kvalitete sadržaja i usluga kampova prema segmentu više kategorije, među kojima se ističu kamp Lanterna u Istri, kamp Ježevac u Krku i kamp Zablaće u destinaciji Baška. Također se planiraju značajne investicije u kvalitetu plaža, ugostiteljskih sadržaja i sadržaja za obitelji u svim destinacijama, kao i nastavak ulaganja u visoko kvalitetni smještaj za potrebe sezonskih zaposlenika u Poreču, Krku i Dubrovniku. Oko 20 milijuna kuna investicija namijenjeno je projektima digitalizacije poslovanja i inovacijama u poslovanju kao što su upravljanje bazom i odnosima s gostima, web stranice, nove aplikacije za usluge prema gostima i IT sustave za operativno poslovanje te poboljšanje wifi usluge.

Valamar PR

Print Friendly, PDF & Email