NEWS
HALF MARATON S

Usluga Poreč predstavila sedam novih komunalnih vozila i najavila nove isporuke

292398012_711633950236159_2748675034036563707_n
06.07.2022. 11:58; ; Početna / Gospodarstvo / Usluga Poreč predstavila sedam novih komunalnih vozila i najavila nove isporuke

Premda Poreč i okolica trenutačno broje veliki broj turista, možemo primijetiti da su javne površine čišće no ikad. Naime, Usluga Poreč marljivo obavlja komunalne aktivnosti zahvaljujući kojima osigurava svojim stanovnicima i posjetiteljima ugodan život i boravak. Zaživio je novi sustav gospodarenja otpadom, do sada su napravljeni veliki projekti poput izgradnje pretovarne stanice i reciklažnog dvorišta, sanacija i zatvaranje odlagališta otpada te nabava i podjela spremnika za selektivni otpad, a time i uspostava sustava sakupljanja otpada „od vrata do vrata „ te u tom tonu Usluga Poreč nastavlja i dalje.

Ovoga puta investirano je u 11 komunalnih vozila . U razdoblju od 18. siječnja do 2. srpnja isporučeno je čak njih sedam koji su prezentirani danas na dijelu nove šetnice uređene iza bivše tvornice ribe Školjka. Predstavljeno je komunalno vozilo sa spiralnim transporterom zapremnine 16m³, komunalno vozilo za prikupljanje otpada zapremnine 7m³, komunalno vozilo samopodizač, elektrovozilo Renault ZOE, malo teretno vozilo kiper, lako gospodarsko vozilo Fiat Doblo te radni stroj kombinirka. Spomenuta vozila omogućit će bolje, brže, efikasnije prikupljanje različitih vrsta otpada, čak i u starogradskoj jezgri u popodnevnim satima, bez stvaranja buke ili dodatne gužve.

Ukupna vrijednost isporučenih vozila iznosi 5.420.352,36 kuna bez PDV-a.

  • Ulaganje u ljude i uvjete rada vrlo je važno, zato pozdravljam ovu investiciju Usluge Poreč. Poreč je odradio sve što je bilo propisano zakonom – izgradili smo reciklažno dvorište, pretovarnu stanicu, u potpunosti smo sanirali zatvorili odlagalište otpada Košambra te se više otpad uopće ne odlaže u Poreču. Postotak odvojenosti otpada raste na godišnjoj razini i do 5%, a nova oprema će u tome sigurno pomoći– kazao je gradonačelnik Peršurić

 

Direktor Usluge Poreč Luka Maleš ponosan je na dosadašnje investicije i uspjehe Društva te je ovom prilikom najavio i isporuke novih vozila.

  • Iskoristio bih ovu priliku da najavim i isporuke novih vozila. Stiže nam radni stroj čistilica, dva nova komunalna vozila za prikupljanje otpada različitih zapremnina te, dva kamiona kipera.. Investicija je to od ukupno 4.768.300,00 kuna bez PDV-a, a vozila bi prema planu trebala stići do kraja rujna ove godine. Nastavljamo s investicijama i aktivnostima, nastavljamo s podizanjem kvalitete usluge, a na tom putu nužna nam je pomoć i suradnja naših sugrađana i gostiju. Usluga Poreč kontinuirano radi na ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i obavlja aktivnosti u skladu sa standardima Europske unije. Cilj nam je da naš grad i mjesta budu čisti, očuvani i ugodni našim sugrađanima, turistima i budućim naraštajima. Već godinama nižemo uspješne projekte kojima izmamljujemo zadovoljstvo ljudima i sretan sam što imam priliku stvarati bolju priču za sve nas. To samo pokazuje koliko želimo ostati lider u tom segmentu i nastaviti biti primjer drugim gradovima u Hrvatskojkazao je direktor Maleš.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email