NEWS
Laguna Ironman 800

USB Poreč: Otvoreni upisi uz velike novosti – klasični balet, ples na svili, breakdance i mali cirkus

USB Porec 7
30.08.2022. 12:17; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / USB Poreč: Otvoreni upisi uz velike novosti – klasični balet, ples na svili, breakdance i mali cirkus

Dojmovi s izuzetno uspješnih ljetnih kampova (plesnog i mjuzikl) još se nisu ni slegli, a danas se već otvaraju upisi za nove članove Udruge mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč. I ne samo to! USB-ovci su za novu školsku i pedagošku godinu pripremili velike novosti. Uz već dobro poznate radionice suvremenog i jazz plesa te klasičnog baleta, sad su dostupni i ples na svili, mali cirkus te breakdance koji je prerastao malu dvoranu Društva Naša djeca i priključio se USB-u.

Udruga se ovih dana sprema i na još jedan značajan iskorak u svom radu. Naime, njeni će članovi osnovati i sportski klub kako bi svim zainteresiranima omogućili da se plesom bave ne samo kao umjetnošću, već i kao sportskom (olimpijskom) disciplinom te da sudjeluju na sportskim natjecanjima i turnirima.

Stručne i iskusne voditeljice Ivana, Sabrina, Jana, Gaia i Azra jedva čekaju ponovno uključiti muziku u dvoranama u Vlašićevoj ulici, prenijeti svoje znanje polaznicima i zajedno krenuti u nove plesne avanture. Pojačanje će im od ove godine pružiti Olga Čehić (klasični balet), školovana dugogodišnja učiteljica baleta koja je nastupala u  Musik Hallu u  Sankt-Peterburgu, Veronika Vlašić (ples na svili), plesačica i magistra nutricionizma te Valentin Gašparini (breakdance i mali cirkus), odgajatelj i popularni majstor cirkuskih vještina s 15-godišnjim iskustvom u radu s djecom.

Sve se radionice održavaju dvaput tjedno i prilagođene su različitim uzrastima, od navršene 4 godine nadalje. Izuzetak su breakdance, za koji treba imati najmanje 5 godina te ples na svili – atraktivne i sve popularnije zračne akrobacije namijenjene desetogodišnjacima i starijima (uključujući i odrasle). Tu je i mali cirkus, rezerviran za djecu u dobi od 4 do 5 godina, prava mala razigrana škola života, ispunjena cirkuskom umjetnošću poput žongliranja, balansiranja i pantomime te otkrivanjem i usavršavanjem vještina, koncentracije i ravnoteže. 

Dobrodošli su svi, a očekuje ih učenje plesnih koraka i tehnika, razvijanje koordinacije i psiho-motoričkih sposobnosti, jačanje samopouzdanja, izražavanje vlastite osobnosti i kreativnosti kroz ritam i pokret, timski rad, dobra zabava i puno novih prijatelja. Ukratko – zdravo i vedro odrastanje. A za one s posebno izraženim talentom, željom i marljivošću, spremni su posebni programi, zahtjevnije koreografije i uključivanje u USB-ov ansambl solista koji redovito osvajanju nagrade, postižu iznimne rezultate i zadivljuju publiku na natjecanjima.

Radionice startaju 1. listopada i trajat će do početka lipnja. Predupisi za dosadašnje članove, sretnu djecu i mlade koji se USB-u uvijek vraćaju, upravo su zaključeni, pa je broj slobodnih mjesta ograničen. Novi upisi započinju danas i to putem sljedećeg linka:  Upisi u radionice USB-a (google.com)

Detaljnije informacije moguće je dobiti telefonom na broj 099 449 0093 (Sabrina), radnim danima od 9 do 14 sati.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email