U galeriji Kluba likovnih umjetnika Poreč od 5.9. do 17.9. humanitarna izložba slika Istre Lazarić Toner

IMG-20220517-WA0002
30.08.2022. 11:11; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U galeriji Kluba likovnih umjetnika Poreč od 5.9. do 17.9. humanitarna izložba slika Istre Lazarić Toner

Kad se za nekog kaže da je „umjetnička duša“ opisali ste osobu punu emocija, nježnu, osjećajnu, sa posebnim talentom i posebnim smislom za lijepo, nekoga tko zna posmatrati svijet oko sebe i reagirati na nešto što bi nama ostalima, u žurbi, promaklo.

Upravo takva je i umjetnica Istra Lazarić Toner koja je posvetila svoj život umjetnosti ali i ljubavi prema prirodi i životinjama te odlučila našoj Udruzi donirati 10 svojih djela. U skladu s željama ove jedinstvene umjetnice, sav prihod od prodanih slika bit će iskorišten za zbrinjavanje životinja. Zato je i moto ove izložbe „Kupi sliku i spasi život“.

U ovu akciju dobrote uključio se i Klub umjetnika Poreč koji nam je velikodušno ustupio svoju galeriju u centru Poreča, a bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće.

O umjetnici

Istra Lazarić Toner rođena je 1947. godine, živi i radi u Engleskoj ali često posjećuje Istru, Pulu, Motovun i Medulin. Na LHUC (Liverpool Hope Univeristy College) predavala je psihologiju kreativnosti, 1986. diplomirala je Povijest umjetnosti na otvorenom univerzitetu i od tada se bavi slikarstvom. Studirala je na NEWI (Northeast Wales Institute) umjetnost i dizajn. Od 2003. specijalizira modeliranje i slikanje na staklu, arhitekturno staklo, vitraž i radove na staklu. Član je ULIKS-a u Puli, Grupe umjetnika pri LHUC u Lierpoolu kao i Deeside Art Group u West Kirbyju.

  1. nagrađena je I. Nagradom za slikarstvo pri LHUC, a 2005. nagradom „Big Draw“ za crtež.

O izložbi

Na ovoj izložbi iznenadit će vas širina interesa umjetnice, oduševit će vas energija koja izbija iz svake slike, snažan kolorit, dinamika i izričaj. Priprema ove izložbe bila je za nas jedno veliko emotivno putovanje; svaka slika probudila je u nama snažne osjećaje, neku našu uspavanu kreativnost i zahvalni smo Istri Larazić Toner što nas je pustila u svoj čaroban svijet. Nadamo se da ćete i vi jednako uživati. Pozivamo vas da na ovo, prije svega emotivno, putovanje krenete s nama!

Otvorenje izložbe je 5.9.2022. u 19 h u galeriji Kluba likovnih umjetnika, Poreč, Joakima Rakovca 21, a izložba će biti otvorena sve do 17.9.2022. svakog dana od 18-19 sati.

Umjetnicu ćete moći upoznati od 12.9. nadalje, kada će doputovati iz Engleske.

O našim drugim akcijama

Naša Udruga uskoro će predstaviti i slike umjetnice Linde Zakošek koja živi i djeluje u Peroju, te aktivno brine o macama Peroja. I opet je riječ o spoju ljubavi prema svijetu oko sebe, prirodi, svim živim bićima i umjetnosti.

O Udruzi za zaštitu životinja SOS šape

Udruga za zaštitu životinja SOS šape djeluje organizirano već 6 godina iako su svi njeni članovi već godinama aktivni zaštitari životinja bilo kroz druge udruge ili samostalno. Povezala nas je želja da utječemo i mijenjamo svijest o našem odnosu prema životinjama, da pomažemo i spašavamo. [email protected]

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email