NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U porečkim klupama 1360 osnovnoškolaca

Sa sastanka
30.08.2022. 10:41; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U porečkim klupama 1360 osnovnoškolaca

Početak nove školske godine i sigurnost učenika u prometu, bile su teme sastanka koji je danas u Maloj vijećnici održao gradonačelnik Loris Peršurić s ravnateljicama i predstavnicima roditelja učenika triju porečkih osnovnih škola, te Policijske postaje Poreč i gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Upravnog odjela za komunalni sustav.

Blizu 1360 školaraca, polaznika Osnovne škole Poreč i Osnovne škole Finida, njihovih područnih odjela u Žbandaju i Novoj Vasi, te talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ u starom gradu, u školske će klupe sjesti 5. rujna. Za ovu je godinu dogovoreno uvođenje dvije dodatne nove skupine produženog boravka, s obzirom na izraženi interes roditelja i stalni porast broja djece u školama, čiji će rad Grad nastaviti sufinancirati. Podsjetimo, otvorenjem nove škole u Žbandaju 2017. te nove škole na Finidi, sva su porečka djeca na nastavu krenula u jednoj, jutarnjoj smjeni. Pozitivna demografska kretanja iskazuju se i u kontinuiranom povećanju broja djece u  školama – ove godine imamo 10% više prvašića nego samo godinu ranije.

Osim teme porasta cijena energenata i namirnica, bilo je govora i o planiranim investicije – dovršetku uređenja novih učionica za poseban odjel u OŠ Poreč, sanacija svih sanitarnih čvorova u istoj školi te o tijeku izrade projekta energetske obnove područne škole u Novoj Vasi.

Na sastanku je bilo riječi i o voznom redu autobusa koji prevozi učenike, povratku stanice kod Hene, a dogovoreno je i, kao i svake godine s počekom školske godine, pojačano praćenje i nadzor policije i prometnih redara u blizini škola, pogotovo u vrijeme početka i završetka nastave. Bilo je riječi i o edukacijama za učenike prvih razreda o sigurnosti i preventivnom ponašanju u prometu koji će se održati na početku školske godine, kao i dodatnoj signalizaciji u blizini škola i stajališta.

Policija će i ovog rujna provoditi akciju „Poštujte naše znakove“, a svi vozači se još jednom upozoravaju da posebnu pozornost trebaju usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti ti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email