NEWS
Laguna Ironman 800

Bogat program Turističke fešte u Taru i Street food festivala MangiaTorre! Počinje u srijedu, 31.8.2022. !

vizual
30.08.2022. 09:03; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Bogat program Turističke fešte u Taru i Street food festivala MangiaTorre! Počinje u srijedu, 31.8.2022. !

Iako je ljeto na izmaku, to ne znači da dolazi kraj zabavnim manifestacijama, čemu u prilog govori i zanimljiva manifestacija koja očekuje domaće i turiste u jednom od najatraktivnijih destinacija istarskog poluotoka.

Tradicionalna turistička fešta u Taru, koja svoje korijene vuče još iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, slijedi prvog vikenda u rujnu, a fešti će prethoditi Street food festival MangiaTorre – raj za ljubitelje gastro specijaliteta. Već od srijede, 31.08. slijedi raznovrstan program uz zanimljive glazbene nastupe, a gastro festival otvara Minea, jedna od najvećih zvijezda devedesetih koja zna kako svojim zaraznim hitovima rasplesati publiku.

U četvrtak na festivalu gostuje Abba Real Tribute Band koji donosi najveće uspješnice jedne od najpopularnijih disco grupa sedamdesetih. Petak je rezerviran za omiljenog domaćeg izvođača – Šajetu, koji će uz dobro poznati repertoar priuštiti odličnu zabavu svim generacijama.

Okosnicu Street food festivala MangiaTorre činit će gastro priča u režiji vrsnih majstora kuhinje. Capra Istrian Street Food predstavit će kombinaciju tradicionalnih istarskih okusa s modernim twistom, a iz ponude posebno ističu Srdelu i Boškarina, koji svojim okusima spajaju najbolje od istarske tradicije prezentirane na inovativan način. 79 tastes, kako govori i sam naziv, u svojoj ponudi objedinjuje čak 79 različitih okusa, čime će zadovoljiti sve istinske gurmane. Iz menija izdvajaju Philly Cheese tortilju i Green burger koji će najviše oduševiti vegansku publiku. Mediterranean House će sve posjetitelje zasigurno osvojiti jedinstvenim kombinacijama mediteranskih okusa, koje prezentiraju na kreativan način, a kao vodeće artikle iz svoje ponude ističu Fish burger i Krumpiriće s umakom od češnjaka i mediteranskog bilja.

MangiaTorre počinje svakog dana u 18.00 h i traje do 2. rujna, ali u gastro specijalitetima posjetitelji će moći uživati sve do 4. rujna, jer će se po završetku festivala food truckovi pridružiti Turističkoj fešti.

U subotu, 03. rujna počinje tradicionalna Tarska fešta u još zabavnijem i raskošnijem ruhu. Tijekom dva dana program će obuhvaćati brojne zanimljive sadržaje za sve uzraste pa će tako biti održan boćarski i nogometni turnir te natjecanje u gađanju glinenih golubova, a posebna atrakcija će biti legendarna utrka magaraca. Pripremljen je i atraktivan program za najmlađe te nastup pjevača udruge “Mali veliki mikrofon”.

Tijekom dvodnevne manifestacije odvijat će se i humanitarna akcija udruge „Valsanta“, a u dvorištu općine nudit će se marende i domaći specijaliteti. Posjetitelji će moći razgledati i sajam domaćih proizvoda „Domaće je najbolje“ te štandove s autohtonim istarskim suvenirima i proizvodima.

Tarska fešta posebno će zablistati u večernjim satima. U subotu slijedi nastup energične Indire ex Colonia te Laguna banda, dok u nedjelju nastupa jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa – Klapa Rišpet te Funbox band.

Sudeći po svemu navedenome, u danima koji slijede svi putevi vode u Tar na Street food festival MangiaTorre te Tarsku feštu na kojoj će svatko pronaći nešto za sebe – od gastronomije, autohtonih proizvoda, do zabavnih sadržaja i koncerata izvrsnih glazbenika s domaće scene.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email