NEWS
VALFRESCO 10/23S

Valamar ove godine postao nositelj ConsumeLessMed oznake i broji petnaest Plavih zastava za plaže

Girandella Resort_Val Sundance Sandy Family Beach_03
30.08.2022. 12:20; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar ove godine postao nositelj ConsumeLessMed oznake i broji petnaest Plavih zastava za plaže

Valamar je postao nositelj ConsumeLessMed oznake koja se dodjeljuje u okviru projekta ConsumeLess Plus čiji je cilj istaknuti pružatelje turističkih usluga koji kroz svoje djelatnosti postaju pozitivni primjeri održivog gospodarenja energijom, vodom i otpadom. Kriteriji oznake uključuju primjenu sustava za upravljanje grijanjem i hlađenjem, korištenje LED rasvjete, pametne sustave zalijevanja hortikulture, odvajanje otpada, ponudu lokalne hrane, a sagledava se i stupanj informiranosti gosta.

Od ove su godine, Isabella Valamar Collection Island Resort, Marea Valamar Collection Suites, Valamar Diamant Hotel & Residence, Valamar Parentino Hotel, Valamar Riviera Hotel & Residence, te Valamar Tamaris Resort u Poreču, kao i Girandella Valamar Collection Resort, Valamar Bellevue Resort i Valamar Sanfior Hotel & Casa u Rapcu nositelji oznake ConsumeLessMed.

Valamar Riviera kontinuirano ulaže u certificiranje svoje ponude, pa su tako svi hoteli, kampovi i ljetovališta u vlasništvu ili pod upravljanjem Valamar Riviere nositelji mnogobrojnih certifikata i oznaka kvalitete.

„Početkom godine je Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča objavio javni poziv za uključivanje u projekt mediteranskih zemalja: „ConsumeLess Plus – A model 4 resilient destinations toward tourism recovery: Less is more“. Ideja implementacije ConsumelessMed oznake je isticanje turističkih subjekata koji mogu biti uzor drugima u održivom poslovanju. Krajnji cilj je senzibilizirati javnost i turiste na održivo gospodarenje prirodnim resursima i društveno odgovorno poslovanje. Valamar je u projekt uključio 9 istarskih hotela i svi su dobili oznaku, što pokazuje visoku razinu primjene ekoloških i društveno odgovornih praksi u Valamaru“, izjavio je Oliver Brajković, Voditelj odjela revizije i standardizacije u Valamar Rivieri.

U 2022. godini Valamar broji i petnaest Plavih zastava na plažama u svojim destinacijama, odnosno pod upravljanjem, od koji je čak devet u destinaciji Poreč. Plava zastava je međunarodni ekološki program zaštite okoliša  mora i priobalja čiji je cilj održivo upravljanje te gospodarenje morem i obalnim pojasom.

Svake se godine sve više turista, odnosno gostiju, oslanja na certifikate i oznake kvalitete pri odabiru smještaja. Valamar Riviera je 2022. godine usvojila novu strategiju održivosti koja obuhvaća tri ključna područja djelovanja – E (okoliš), S (društvo) i G (upravljanje). Po pitanju okoliša Valamar kontinuirano ulaže u energetsku učinkovitost i kružno gospodarstvo, koristi obnovljive izvore energije i brine o bioraznolikosti. Također vodi posebnu brigu o zaštiti Jadranskog mora i o suradnji s lokalnim dobavljačima hrane.

Valamar PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23