Uređene gradske plaže, obnovljene ograde, tuševi, sunčališta, postavljeni rukohvati i ograde za sigurniji ulazak u more

2
09.06.2021. 18:04; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uređene gradske plaže, obnovljene ograde, tuševi, sunčališta, postavljeni rukohvati i ograde za sigurniji ulazak u more

Ususret sezoni kupanja, Upravni odjel za komunalni sustav Grad Poreča-Parenzo uredio je gradske plaže Špadići-Materada, Špadići, Saladinka-S. Martin, Gradsko kupalište i plažu u Červar Portu, kako bi domaće kupače i goste uz čisto more, dočekale uredne i primjereno opremljene plaže.

Uz izravnavanje oblutaka na plažama, obnavljaju se i infrastrukturni sadržaji na njima – tuševi, ograde, rukohvati, stepenice, sunčališta i ostala oprema. Na Gradskom kupalištu zamijenjene su dotrajale ograde uz šetnicu te su postavljeni produžeci rukohvata na stepenicama za izlaz iz mora, kako bi se olakšao izlazak iz mora osobama slabije pokretljivosti. Dodatno je obnovljena skakaonica na kupalištu, zamijenjeni su drveni dijelovi te sanirani inox dijelovi konstrukcije. Postavljene su plutajuće brane s morske strane, radi zaštite i sigurnosti kupača i sprječavanja ulaska plovila u područje koncentracije kupača.

Grad će nastaviti s uređenjem gradskih plaža i u narednom razdoblju, dok održavanje i uređenje  ostalih plaža na području Poreča spada u ingerenciju koncesionara.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email