NEWS

Upisi djece u glazbeni vrtić i pripremni glazbeni razred u POUPu

_38a1343_andi_bancic_5d_glazbeni vrtic
01.09.2021. 13:56; ; Početna / Obavijesti / Upisi djece u glazbeni vrtić i pripremni glazbeni razred u POUPu

Draga djeco, ako imate 6 godina, predškolarci ste i želite pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu, upišite se u GLAZBENI VRTIĆ u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…uz igru i priču kao osnovna motivacijska sredstva. 

Program glazbenog vrtića obuhvaća slušanje klasične glazbe uz prethodno pojašnjenje što razvija djetetovu maštu, a posebnost je i slušno prepoznavanje i učenje novih instrumenata što omogućuje raspoznavanje glazbenih boja, ugođaja, uočavanje melodijsko – ritamskog obrasca čime dijete razvija pamćenje. Sviranje na instrumentima Orffovog instrumentarija, ples uz pjevanje te slušanje klasične glazbe utječu na razvoj djeteta u pravcu bolje koncentracije i pamćenja, pozitivan odnos u radu u grupi ili u paru te jačanje osjećaja samopouzdanja zbog nastupa prilikom kojeg svako dijete iskazuje svoje znanje i umijeće uz veliku podršku grupe, učiteljice i roditelja.

Na nastavi glazbenog vrtića djecu usmjeravamo prema klasičnoj glazbi, što dovodi do razvoja glazbenog ukusa. Slušajući kvalitetna djela dijete otkriva poseban svijet i počinje zapažati lijepo u glazbi, mašta i emocije se pokreću te se razvija sluh i glazbeni ukus

Kao rezultat rada Vaše dijete će razviti pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razviti osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnosa, timski rad i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

Tamara Ignjatović profesorica je harmonike u Umjetničkoj školi Poreč koja osim što predaje harmoniku vodi i harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč. Od 2012. godine u Pučkom otvorenom učilištu Poreč vodi glazbeni vrtić gdje djecu predškolskog uzrasta uz pomno osmišljene i organizirane glazbene aktivnosti usmjerava ne samo na usvajanje brojalica i pjesmica nego slijedom toga i razvoj ritma, sluha, ali i komunikacijskih i socijalnih vještina. 

Djecu možete upisati putem online forme: https://forms.gle/j3qBfoKH6udTPZuz7  

Upisi traju do 10. rujna, a nastava započinje od 13. rujna i održava se dvaput tjedno po 45 minuta.

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216. 


PRIPREMNI RAZRED – upisi

 Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje upise u pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu. U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina.

Cilj ovog tečaja je pobuditi interes za glazbu kod djeteta, razvijati želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti, pjevanje, sviranje i slušanje glazbe, obogatiti emocionalni doživljaj glazbe, njegovati i kultivirati glasovne mogućnosti i težiti za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta, razvijati glazbeni sluh i pamćenje.

Polaznici će imati priliku pokazati svoje potencijale i svatko će dobiti prave smjernice za daljnji razvoj. Bit će im omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima, te organiziran posjet koncertima u Umjetničkoj školi Poreč

Program pripremnih razreda vodi Marijana Gulić, po zanimanju profesor glazbene kulture s  višegodišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi. Svoje fakultetsko obrazovanje obogaćuje praćenjem redovitih stručnih seminaraVi, praćenjem stručne literature i istraživanjem Orffovog instrumentarija. U svom radu s najmlađima pokazuje izrazitu kreativnost i motivaciju te djeca kroz igru uče ritam, tempo, dinamiku, pjevaju uz pokret, sviraju ritamsku i melodijsku pratnju na šuškalicama, bubnjevima, trokutićima, ksilofonima i metalofonima te aktivno slušaju visokoumjetničku glazbu prateći njezin tijek pokretima tijela ili instrumentima.

Ukoliko želite djetetu omogućiti glazbenu naobrazbu, no nemate predznanje o sposobnostima i željama svog djeteta, javite nam se!

Djecu možete upisati putem online forme: https://forms.gle/LVEVMA2S7B4qdjyB6  

Upisi traju do 10. rujna, a nastava započinje od 13. rujna i održava se dvaput tjedno po 45 minuta.

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216. 

 

Voditeljica obrazovanja

Ana Čehić Anić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email