NEWS

Učenik Umjetničke škole Poreč, Vito Ćosić osvojio 1. mjesto na “International Online piano competition Sergei Rahmaninoff”

287763790_5221690647910052_1085153918303485256_n
13.06.2022. 12:55; ; Početna / Kultura / Učenik Umjetničke škole Poreč, Vito Ćosić osvojio 1. mjesto na “International Online piano competition Sergei Rahmaninoff”
​Grad Sarajevo organizirao je Internacionalno Online Piano natjecanje Sergei Rachmaninoff, koje je bilo podijeljeno na dvije kategorije: klavir solo i klavir duo. Organizatori natjecanja su prof.mr. Monika Tadić i prof.Džan Dervisević.
​Na natjecanju u kategoriji Klavir solo sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola ili srodnih glazbenih institucija iz cijeloga svijeta podijeljenih u 9 kategorija.
Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud, kojeg su činili renomirani glazbenici i profesori klavira: Konstantin Krasnytsky (Bjelorusija), Zoran Jančić (Bosna i Hercegovina) , Ivanka Kordić (Hrvatska) i Dragomir Bratić (Srbija).
 
Umjetničku školu Poreč predstavio je učenik Vito Ćosić, učenik 4. razreda u klasi profesorice Ivane Katunar, te je osvojio 1. nagradu s 91 bodom u B kategoriji.
Učenik Vito Ćosić višestruko je nagrađivan i izuzetno marljiv učenik, te je još jednom pokazao koliko se mnogo može napredovati u sviranju instrumenta uz redovito vježbanje. Užitak ga je slušati na koncertima u organizaciji škole, a postignut rezultat na međunarodnom natjecanju potvrđuje izuzetan talent i marljivost.
 
Čestitke od srca učeniku Vitu, te veliko hvala učiteljici Ivani Katunar na iznimnom trudu i postignutim rezultatima! Prepoznat je i nagrađen izniman trud, te su postignuti rezultati veliki poticaj i motivacija za daljnji napredak.
Bravo, i puno uspjeha u daljnjem radu!
 
Umjetnička škola Poreč
Print Friendly, PDF & Email