Učenici Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin posjetili svoje “penfriends” u Trstu

ts2
20.05.2019. 12:21; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin posjetili svoje “penfriends” u Trstu

Dana 17. svibnja 2019. učenici Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Poreč posjetili su svoje „penfriends“ u Talijanskoj osnovnoj školi „Lionello Stock“ u Trstu. Susretu učenika prethodilo je višemjesečno dopisivanje na engleskome jeziku u sklopu projekta „Europa, Europa – Amicizia senza confini“ pod vodstvom nastavnika engleskoga jezika obiju škola.
Po dolasku u Trst, učenike Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ u atriju škole dočekali su učenici, nastavnici i ravnateljica Talijanske osnovne škole „Lionello Stock“ te poželjeli im srdačnu dobrodošlicu.
Uslijedila je podjela učenika u skupine zbog sudjelovanja u radionicama koje su učenici domaćini, uz vodstvo svojih nastavnika mentora, pripremili za svoje prijatelje. Radionice su bile osmišljene i provedene na zanimljiv i poučan način.
Radionica „Dal Caffè ai Caffè“ pobliže je učenicima dočarala značaj kave u razvoju grada Trsta u prošlosti i današnjici.
U radionici „Visitando Trieste“ učenici su se pobliže upoznali s prošlošću grada Trsta, njegovim važnim povijesnim i kulturnim znamenitostima te im je na kraju predstavljen plan poslijepodnevnog obilaska grada.
U radionici „Viaje a Barcelona“ učenicima je u obliku igrokaza prikazano imaginarno putovanje zrakoplovom u Barcelonu čime su domaćini pokazali kako se vješto služe i španjolskim jezikom.
U povijesno-literarnoj radionici „Aspettando Sissi“ učenici su kroz imaginarni igrokaz poveli svoje goste u dvorac Miramare na dan kada je u dvorac trebala stići slavna princeza Sissi, uzbuđenje i entuzijazam koji su se toga dana prostirali dvorcem obuzeli su sve prisutne.
Po završetku radionica, učenici su se okupili i međusobno počastili prigodnim zabavnim programom uz red pjesme i red svirke, a nakon toga uslijedila je dugo iščekivana razmjena pisama. Druženje se zatim nastavilo za ručkom u organizaciji domaćina. Slijedilo je razgledavanje grada, njegovih najvažnijih znamenitosti te posjet parku i dvorcu Miramare.

Učenici Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ vratili su se svojim domovima u ranijim večernjim satima, bogatiji za još jedno, vrijedno iskustvo i u iščekivanju novog susreta zakazanog u mjesecu listopadu kada će oni biti domaćini.

E.Z.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email