Učenici porečke Talijanske osn. škole osvojili prvu nagradu na višejezičnom natjecanju glazbenih spotova

IMG-acdc5f91f3aa08a4b729be18669f2e7e-V
28.06.2022. 14:34; ; Početna / Kultura / Učenici porečke Talijanske osn. škole osvojili prvu nagradu na višejezičnom natjecanju glazbenih spotova

Učenici Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ sudjelovali su na višejezičnom natjecanju glazbenih spotova. Natjecanje je bilo u organizaciji Francuskog instituta u sklopu predsjedanja Francuske Vijećem Europe, a suradnju su ostvarili i s drugim institucijama EU- a u Hrvatskoj, a između ostalih i s Goethe institutom.

Učenici osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske pozvani su na natjecanje sa zadatkom predstavljanja kratkog video spota autorske pjesme na francuskom, njemačkom, talijanskom, slovenskom ili portugalskom jeziku.

Više od 250 učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je na ovom Europskom višejezičnom natjecanju, a u kategoriji spotova na talijanskom jeziku naši su učenici osvojili 1. nagradu koja im je uručena na svečanoj dodjeli u Zagrebu 26.lipnja ove godine.

Pobjedničku pjesmu i spot izradili su učenici osmog razreda pod mentorstvom učiteljice Tatjane Brnobić Damjanović. Glazbu je aranžirao Danijel Damjanović, a savjetima profesora Harisa Brkovića pjesma je dobila poseban štih.
Ideja cijelog projekta bila je potaknuti mlade ljude na učenje stranih jezika, posebice jezika Europske unije te poticati ih na kreativnost i inovativnost

E.Z.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna