Učenici Područne škole Nova Vas predstavili “Naše stare užance” na prigodnoj priredbi

290692407_5262652013813915_4650941935475475934_n
28.06.2022. 17:54; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici Područne škole Nova Vas predstavili “Naše stare užance” na prigodnoj priredbi
Tijekom ove školske godine svi učenici od I. do IV. razreda Područne škole Nova Vas, zajedno s učiteljicama Vanesom Vadinjof, Marijanom Valić, Ivom Mišan, Sandrom Labinac Bilić i Natašom Bayer sudjelovali su u projektu “Naše stare užance”. S projektom su započeli prije dvije godine, no radi epidemioloških uvjeta realizirali su ga u potpunosti tek ove školske godine.
 
Projektom se nastojao potaknuti interes i ljubav učenika prema zavičaju u cilju očuvanja zavičajnog identiteta, regionalnog bogatstva i posebnosti. Učenici su upoznali stare običaje ljudi u zavičaju, kako su nekad živjeli, čime su se bavili, kako su se družili naši stariji. Upoznali su tradicijske igre, zavičajne plesove, instrumente, legende i priče zavičaja te su naučili riječi vezane za pojedine aktivnosti i običaje u mjestu na zavičajnom govoru. Učenici su naučili pjevati i recitirati pjesme na zavičajnom govoru te su se likovno izražavali na zadane motive iz zavičaja.
 
Sve što su naučili predstavili su na priredbi “Naše stare užance”, koja se održala na Rotondi kod škole u Novoj Vasi.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna