NEWS

Učenice završnog razreda škole suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč izvrsnim nastupom predstavile porečku školu na 23. Požeškom plesokazu

431585530_925243622943237_4944809111012093242_n
25.03.2024. 10:00; ; Početna / Kultura / Učenice završnog razreda škole suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč izvrsnim nastupom predstavile porečku školu na 23. Požeškom plesokazu

Međunarodni festival plesa Požeški plesokaz, ove godine 23. po redu, održao se u  Gradskom kazalištu Požega od 1. do 3. ožujka 2024. u organizaciji Umjetničke organizacije “Plesna radionica Ilijane Lončar” uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i medija, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

Umjetničku školu Poreč su već prve večeri festivala sa zapaženim i originalnim nastupom i uz puno pohvala predstavile učenice 4. razreda suvremenog plesa s koreografijom pod nazivom „Nostalgija“ koju je osmislila učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, a glazbu napisao učitelj Umjetničke škole Poreč Haris Brković. Učenice su svojom izražajnošću i posvećenošću prenijele emocije na publiku i izvrsnom izvedbom oduševile sve prisutne. Osim što su se predstavile nastupom, imale su priliku sudjelovati i na plesnim radionicama suvremenog plesa i jazz dance-a pod stručnim vodstvom plesnih pedagoginja i plesačica Nike Lilek i Virne Hošnjak te tako naučiti nove plesne korake i plesati zajedno s vršnjacima iz zemlje i inozemstva. Uz radionice naše učenice imale su priliku pogledati i profesionalnu plesnu predstavu “Olimpijada duše“ Masa dance company.

U programu ovogodišnjeg Plesokaza sudjelovali su plesači iz 25 gradova Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, ukupno 44 plesne škole, grupe, studija i klubova. Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost i ove su godine svojim dolaskom uveličali predstavnici umjetničkih škola i akademije. Zahvalni smo i sretni da učenici i učiteljica suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč već osmu godinu za redom sudjeluju na Požeškom plesokazu. Učenici se uvijek raduju nastupu, radionicama, predstavama i korisnom iskustvu druženja s plesačima iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Bravo i čestitke našim dragim učenicama četvrtog razreda Dori Milohanić, Juliji Arman, Tipi Pisačić i Tisi Faflja te učiteljici Andreji Široki. Isto tako, veliko hvala i učitelju Harisu Brkoviću na predivnoj glazbi koju je skladao posebno za ovu koreografiju. Od srca zahvaljujemo dragim roditeljima koji prepoznaju i podržavaju rad škole suvremenog plesa i u svemu nam pomažu i surađuju.

Svima želimo još puno radosti i uspjeha kroz glazbu i ples uz najljepše želje!

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Print Friendly, PDF & Email