NEWS

Studenti Veleučilišta u Karlovcu posjetili sjedište Valamara u Poreču

2024-03-25_11h34_59
25.03.2024. 11:37; ; Početna / Gospodarstvo / Studenti Veleučilišta u Karlovcu posjetili sjedište Valamara u Poreču

Studenti Veleučilišta u Karlovcu bili su u posjetu sjedištu Valamara u Poreču gdje su se upoznali s mogućnostima održavanja stručne prakse, kao i razvoja karijera u turizmu.

Predstavnici Valamara u Upravnoj zgradi kompanije u Poreču studentima su održali prezentaciju o poslovanju, opcijama stručne prakse te o mogućnostima zapošljavanja. Studenti su potom obišli hotel Valamar Diamant, gdje su imali priliku iz prve ruke vidjeti organizaciju rada u hotelu. Studente je najviše zanimala tematika održivog poslovanja u čemu je Valamar lider u Hrvatskoj te značajan partner destinacija u kojima posluje.

„Drago nam je što smo poslovanje i mogućnosti prakse u Valamaru mogli približiti i studentima Veleučilišta u Karlovcu. Uvijek se rado odazovemo ovakvim upitima jer vjerujemo da je suradnja obrazovnih institucija i poslodavaca ključna u pripremanju mladih ljudi za preuzimanje odgovornih uloga prilikom zapošljavanja“, izjavila je Tea Cergna, direktorica odjela edukacija i razvoja ljudskih potencijala.

„Temeljni cilj ovog projekta je studente Veleučilišta u Karlovcu pobliže upoznati s praksama i politikama upravljanja velikih turističkih poduzeća kojima se doprinosi uspostavi održivog turističkog razvoja te se ostvaruju temeljni ciljevi poslovanja – zadovoljni gosti, zaposlenici i lokalna zajednica. Zahvaljujemo se Valamaru što nas je ugostio. Smatramo da će i naši studenti prepoznati dobrog poslodavca, dobru priliku za obavljanje stručne prakse te po završetku studija krenuti u izgradnju svoje poslovne karijere upravo u Valamaru“ , izjavila je dr.sc. Draženka Birkić, profesorica Poslovnog odjela Veleučilišta u Karlovcu.

Prof. Birkić zahvalila se i Studentskom centru Karlovac te Studentskom zboru Veleučilišta u Karlovcu uz čiju podršku je i došlo do ovog studijskog putovanja. Veleučilište u Karlovcu već niz godina pri Poslovnom odjelu obrazuje stručne kadrove za potrebe turizma i ugostiteljstva. Od ove akademske godine, izvodi se stručni prijediplomski studij Poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu, uslijed unaprjeđenja prethodno odobrenog studijskog programa Ugostiteljstva.

Valamar već niz godina uspješno provodi programe stručne prakse za studente u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Fakultetom ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli, te ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Rijeci, Zagrebu te Dubrovniku. Ujedno surađuje i s nizom drugih visokih učilišta u Hrvatskoj pa je ova suradnja s Veleučilištem u Karlovcu poticaj i njihovim studentima da se informiraju o mogućnostima prakse te stjecanja novih vještina i znanja, i u konačnici donesu kvalitetniju odluku za svoj profesionalni put.

Valamar je najveći stipenditor u turizmu u Hrvatskoj. U suradnji s Ministarstvom turizma i sporta osigurava stipendije za učenike turističko-ugostiteljskih zanimanja – kuhar, konobar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar. Financijska potpora osigurava se i za učenike tehničke struke – elektrotehničare i agrotehničare. Valamar također stipendira redovne studente, članove ValamArtist obitelji, koji se školuju na područjima turizma i ugostiteljstva, ekonomije, društvenih znanosti te IT-ja i digitalizacije, s ciljem da karijeru započnu upravo u Valamaru te se nastave razvijati u struci. Valamar trenutno stipendira ukupno 190 učenika i studenata. 

Valamar je ove godine ponovno proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i ugostiteljstvu te je jedina turistička kompanija na listi 20 najboljih hrvatskih poslodavaca.

 

Print Friendly, PDF & Email