NEWS
VALFRESCO 10/23S

U Vrsaru završeno 36. izdanje teniskog turnira „Perin Memorijal“

Završeno 36. izdanje teniskog turnira Perin Memorijal (7)
11.10.2021. 10:23; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U Vrsaru završeno 36. izdanje teniskog turnira „Perin Memorijal“

Proteklog je vikenda u Vrsaru završeno 36. izdanje Perinog Memorijala, juniorskog teniskog turnira prve kategorije Međunarodne teniske federacije (ITF). U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Mili Poljičak, 17-godišnji Splićanin, nakon što je u velikoj borbi uspio savladati Švicarca Kiliana Feldbauscha u tri seta. Za uzbudljivu završnicu u ženskoj kategoriji pobrinule su se Brenda Fruhvirtova iz Češke i Celine Naef iz Švicarske, a titulu je naposljetku ipak odnijela Brenda Fruhvirtova nakon poprilično izjednačene igre.

Nakon što su bili poznati pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji, odigran je i finalni meč u kategoriji parova. Češka kombinacija Hynek Barton / Jakub Nicod  slavili su u muškoj kategoriji nakon što su u finalnom meču porazili hrvatsko-australski par Ivan Šodan / James McCabe. U ženskoj konkurenciji  je također slavila Češka kombinacija Brenda Fruhvirtova / Barbora Paličova. Sva četiri napeta meča još jednom su dokazali kako je turnir u potpunosti ispunio sva očekivanja, kako organizatora, tako i posjetitelja, ali i sudionika natjecanja.

Perin Memorijal održavao se od 3. do 10. listopada te je kao najveći turnir ovog tipa u Hrvatskoj privukao 280 natjecatelja iz 30 zemalja Europe i svijeta, u kategoriji tenisača i tenisačica do 18 godina, što ga čini jednim od svega 15 turnira ovoga tipa u svijetu. Svi posjetitelji uživali su u vrhunskom tenisu koji su pružili mladi i talentirani igrači u obje kategorije, od kojih su mnogi od njih već dobro poznati u svijetu tenisa i čije karijere po mnogima tek počinju.

Teniski Centar Pentalon na Vrsaru tako je bio domaćin još jednom dobro poznatom turniru nakon što je nakon samo tjedan dana ranije završen i turnir „Memorijal Slavoj Greblo“ u kojem su snage odmjerili tenisači i tenisačice do 12 godina. Organizatori su i ove godine bili teniski klub Galeb Umag, hotelijerska kompanija Maistra te turistička zajednica općine Vrsara.

Vrsar svojim prepunim teniskim kalendarom dokazuje kako je kontinuirani rad na poboljšanju i obogaćivanju svoje teniske ponude prepoznat diljem Europe i svijeta od strane teniske elite. Grad vrhunskim profesionalnim i amaterskim tenisačima omogućava najbolje iskustvo tijekom priprema i sudjelovanja na brojnim teniskim turnirima. Uz luksuzni smještaj i prilagođenu prehranu za sportaše, na raspolaganju je i više od 60 teniskih terena.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23