NEWS

U udruženju umirovljenika Galija održano predavanje “Život je lijep i kad si slijep” Feruča Lazarića

PXL_20230214_150710223
22.10.2023. 00:37; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U udruženju umirovljenika Galija održano predavanje “Život je lijep i kad si slijep” Feruča Lazarića

Lions klub Poreč je dana 17.10.2023 g. u povodu Dana bijelog štapa 15.listopada organizirao predavanje Feruča Lazarića iz Savičenta u Udruženju umirovljenika Galija u Poreču  pod nazivom  “ŽIVOT JE LIJEP I KAD SI SLIJEP”

Pred okupljenim građanima Feručo je govorio o pretvaranju svoje osobne tragedije u svoj životni preokret. U 40. godini života potpuno je oslijepio, no umjesto da se preda, danas 68-godišnjak je pronašao novi smisao u planinarenju. Osim što planinari, objavio je i  dvije knjige “Planinarenje na slijepo” i “Na drugi način lijepo”, a popeo se na Triglav, Karpate, pa čak i Olimp u Grčkoj, a propješačio je i Via Adriaticu, 1100 km dugu pješačku stazu od Istre do Dubrovnika. Zadnji pothvat je bio na  Kilimanjaro koji je pomogao i LC Poreč.

Feručo je danas čovjek  enormne životne energije i optimizma. Pričao je o tome kako je kroz planinarenje upoznao veliki broj divnih ljudi koji su mu pomogli da savlada ono što se činilo nemogućim, o tome kako dok se penje osjeća mirise, čuje ptice kako pjevaju, čuje potoke kako žubore ili grane kako se njišu, no kako kaže, jedna stvar je najbolja od svega: “Najbolji osjećaj je kada dođete gore, taj osjećaj pobjede, kontakta s prirodom …”

A mi koji smo slušali ovo predavanje i priče Feruča smo još jednom shvatili kako mi videći moramo biti sretni bez obzira na sve nedaće jer one su male u odnosu na Feručov primjer  koji nam govori da nema nesavladivih prepreka.

Hvala Feručo na predivnim mislima koje si razmijenio sa nama.

Lions klub Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email