NEWS

U Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića uspješno okončan Erasmus+ projekt “No Bounds in Learning“

2022-03-06_18h54_53
06.03.2022. 19:02; ; Početna / Kultura / U Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića uspješno okončan Erasmus+ projekt “No Bounds in Learning“

Međunarodni projekt pod nazivom “No Bounds in Learning”, odnosno „Učenje bez granica“, koji se u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč provodio tijekom tri godine i bio usmjeren na usavršavanje vještina profesora u radu s učenicima s teškoćama u učenju, uspješno je okončan.

Nastavnici su u suradnji s kolegama iz Turske, Grčke, Portugala, Španjolske i Italije osmislili i izradili obrazovne materijale, koji će se koristiti u nastavi u skladu s individualnim posebnostima i karakteristikama učenika s poteškoćama u učenju.

Osobito smo ponosni jer smo u suradnji s projektnim partnerima kreirali učinkovite i funkcionalne materijale za učenje, koji će pomoći u stjecanju profesionalnih vještina učenika te u njihovom društvenom razvoju. Nastavnici su stečena znanja u projektnim aktivnostima primjenjivali u učionicama i s kolegama razmjenjivali iskustva.

Tijekom rada na projektu naučili smo puno i pokazali da smo angažirani i uvijek spremni na pomoć učenicima. Zajedno s partnerima razradili smo raznolike nastavne sadržaje i mjere poticanja u koje smo ugradili efikasne metode učenja, ali ih isto tako učinili raznolikim i zanimljivim, a nadasve korisnim i primjenjivim. Jedini preduvjet je bilo naše očekivanje da učenici daju sve od sebe prilikom učenja. Osim toga, pri izradi materijala za učenje imali smo u vidu individualne mogućnosti učenika, njihove brige i interese. Svu svoju energiju, znanje i snagu usmjerili smo ka tome da učenik napreduje u učenju, da se osamostali, prevlada prepreke, razvija svoje potencijale i stekne samopouzdanje utemeljeno na znanju. Nastojali smo i smatramo da smo uspjeli u tome da učenici steknu osjećaj da je škola i učenje nešto vrijedno u njihovom životu i da budu u stanju s pozitivnim mislima oblikovati svoju budućnost i svoj život. Kako bismo ostvarili taj cilj, naporno smo radili s namjerom da u svim područjima učenja osiguramo ispunjenost naših zahtjeva za kvalitetnim znanjem i njegovom primjenom. Održali smo brojne radionice, savjetovanja, prisustvovali predavanjima i usavršavanjima, a jasni, redovni procesi vrednovanja doprinijeli su našem uspjehu.

Tijekom projekta „No Bounds in Learning“ pokretali su nas znanje, volja za učenjem i osobni angažman, kako bi učenici uz našu potporu postali uspješniji.

Nastojali smo podijeliti s njima volju za učenjem jer smo modernizirali procese učenja i ponudili im potporu kako bi mogli postići što bolje rezultate. Zalagali smo se za to da učenici ojačaju svoje dobre strane i pružali im pomoć u primjeni naučenog znanja. Surađivali smo s roditeljima, radili u timovima, a stečena znanja nastavit ćemo primjenjivati u našoj školi na dobrobit svih naših učenika.

 

Tatjana Gulić Pisarević, prof.
Ravnateljica

P.I.

 

Print Friendly, PDF & Email