NEWS
LUTRIJA T

U subotu 24. rujna kreće četvrta akcija čišćenja podmorja u Novigradu

eko-akcija
22.09.2022. 12:28; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U subotu 24. rujna kreće četvrta akcija čišćenja podmorja u Novigradu

Sportsko ribolovni klub “Erik Radin” u subotu 24. rujna organizira četvrtu po redu eko akciju čišćenja podmorja u Novigradu.
Članovi kluba očistit će područje od Mandrača do lukobrana, a riječ je o akciji kojom se nastavlja projekt “Festival mora”, sufinanciran putem FLAG natječaja FLAG-a Pinna nobilis za Podmjeru 3.1.1. Potpora za edukativne aktivnosti podizanja ekološke svijesti i uključivanja u čišćenje luka, mora, priobalja i podmorja iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo ( Mjera III.3 Provedba strategija lokalnog razvoja koju podupiru FLAG-ovi).

U dosadašnje vrlo uspješne tri eko akcije članovi SRK-a “Erik Radin” iz podmorja su izvukli nekoliko kontejnera različitog otpada,  od cijevi, mreža i starih bicikala do boca, limenki, automobilskih guma i stolica. Nažalost, to pokazuje da smeće i dalje završava u moru umjesto da ga ljudi odlažu na zakonom propisan način, pa je stoga iznimno bitno podizati svijest o očuvanju okoliša i prirodne eko ravnoteže u našem podmorju.

 

Print Friendly, PDF & Email