NEWS

U petak, 23. rujna, posljednja ovogodišnja Ribarska fešta u Vrsaru uz folklor i riblje specijalitete

ribarska 12_08_22-49
22.09.2022. 14:06; ; Početna / Lifestyle / Zabava / U petak, 23. rujna, posljednja ovogodišnja Ribarska fešta u Vrsaru uz folklor i riblje specijalitete

Sedma i posljednja ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru, u petak 23. rujna 2022. godine u 17 sati, a kada ujedno počinje zabavni program. Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, organizirali smo i dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje te Folklornog društva Pazin. Na pozornici će se izmjenjivati In vino veritas i Fun box Band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu.

Igre za djecu na temu mora

Najšareniji kutak Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe posjetitelje. Djecu očekuju crtanje, slikanje, izrada akvarija, oslikavanje lica, pecanje ribica i mnogo kreativne zabave koju je za ovu priliku osmislila udruga Birikina. Radionice u dječjem kutku su besplatne, a održavaju se tijekom trajanja fešte od 17.30 do 19.30 sata. Ovim putem pozivamo naše najmlađe goste da se uključe na radionice i animaciju na rivi.

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica, ražnjići od lignji, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi, burger od tune ili sabljarke i mnoge druge delicije.

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na posljednoj ovogodišnjoj fešti pripremati Mirjana Žiković na štandu s plavom ribom.

Svi meniji prve Ribarske fešte dostupni su na internetskoj stranici: https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Ukoliko želite kušati, pokloniti ili odnijeti kući neku izvornu istarsku deliciju, za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako ćete na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

 

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/    

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email