Ljeto u Funtani

U subotu, 22. svibnja “Walking with waste” s BIOISTRA-om Poreč na Porto Bussoli

Porto Bussola
21.05.2021. 08:55; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U subotu, 22. svibnja “Walking with waste” s BIOISTRA-om Poreč na Porto Bussoli

Drugo edukativno-ekološko druženje “WALKING WITH WASTE” na Porto Bussoli kraj Poreča, omiljenoj divljoj plaži Porečana i okolnim šumarcima, održat će se sutra (subota, 22. svibnja), s početkom u 10.30 sati. Organizator je BIOISTRA Poreč, najmlađa podružnica Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života BIO ISTRA, koja poziv upućuje svim ljubiteljima prirode, zdravog života i aktivnosti na otvorenom, bez obzira na godine.

Nakon prošlotjedne odgode zbog ružnog vremena, plan je ostao isti – rekreativna šetnja ovim očuvanim dijelom prirode uz more i njeno čišćenje od otpada koje za sobom ostavljaju izletnici i kupači. Cilj je sačuvati Porto Bussolu za nove generacije i ukazati na promjene koje se događaju u prostoru dolaskom čovjeka. Potkrijepljen će biti dokumentiranjem i usporedbom stanja zatečenog na terenu tijekom dviju eko-akcija.

U edukativnom dijelu druženja članovi BIO ISTRA-e će upozoriti na “gušenje” šuma bršljanom i pokazati kako neškodljivo uklanjati višak bršljana. Riječi će biti i o suvremenim načelima održivog upravljanja i korištenja prirodnih resursa, uz poštivanje prirode i njenih stanovnika.

Okupljanje je zakazano na središnjem dijelu Poluotoka Porto Bussola do 11 sati, kako bi, u skladu s protuepidemiološkim mjerama, formirali grupe od po pet osoba. Organizatori su za sve sudionike osigurali razgradive vrećice, dezinficijens, rukavice i vodu za piće, a mole ih da ponesu staru odjeću, čvršće rukavice i dobru volju. 

Pridružite nam se u ovoj novoj edukativno-ekološkoj šetnji, jer dati malo svog vremena za “pluća našeg grada” doprinos je boljoj sutrašnjici svih nas, a priroda pamti!, poručili su iz BIOISTRA-e Poreč.

Više o njihovom radu možete doznati na internetskim stranicama udruge www.bioistra.hr.

Print Friendly, PDF & Email