NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U SŠ Mate Balote prigodno obilježeni Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava

342795453_614516744028487_3585699400987831108_n
21.04.2023. 20:25; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U SŠ Mate Balote prigodno obilježeni Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava
Ovoga su petka u SŠ Mate Balote prigodnim programom obilježeni važni dani za pisanu riječ – 22. travnja, Dan hrvatske knjige (u spomen na Marka Marulića koji je tada završio svoju Juditu) i Svjetski dan knjige i autorskih prava – 23. travnja.
Tim je povodom, po drugi puta, u našoj Baloti održana tzv. „Bankarela od libri“ tj. mini-sajam s knjigama na kojemu su se izložene i donirane knjige mogle nabaviti po simboličnoj cijeni. Glavni dio programa bio je ipak kostimirani performans u kojem su učenici škole pred publikom čitali ulomke književnih klasika, odnosno čitali dijaloge dodijeljenih im klasičnih likova.
 
Nastup je teatralno započeo Krležinom barunicom Castelli i Leoneom iz „Glembajevih“, nastavili su Hamlet, Gertruda i Ofelija iz Shakespeareovog najpoznatijeg djela, zatim vatrogasac Montag iz „Fahrenheita 451“, Gregor iz Kafkina „Preobražaja“, Sofoklove Antigona i Izmena, a završili Sonja i Raskoljnikov iz „Zločina i kazne“ Dostojevskog.
 
U uloge su se u potpunosti uživjeli: Ela Caruzzi, Ante Jurilj, Matija Macuka, Magdalena Trogrlić, Emili Vošten, Massimo Radetić, Antonio Jukić, Sara Brajković, Lena Poropat, Diego Ferenac i Rebeka Demarki Milanović.
 
“Za kraj, ostala nam je hvalevrijedna poruka na kraju velikog odmora i radnog tjedna, podržimo knjige i čitanje! Čitajmo, da ne ostanemo bez riječi! “🤓📚
 
Uživajte u vikendu! 🎉
Print Friendly, PDF & Email