NEWS
LUTRIJA T

U subotu Interpretativna šetnja Porečom, aukcija knjiga i Đorđe Matić za kraj BOOKtige!

book12
21.04.2023. 20:20; ; Početna / Kultura / U subotu Interpretativna šetnja Porečom, aukcija knjiga i Đorđe Matić za kraj BOOKtige!

U subotu, 22. travnja, zadnjega dana BOOKtige, jutro započinje interpretativnom šetnjom starogradskom jezgrom te će na ovaj poseban način biti predstavljen prijevod knjige Pietra Kandlera „Cenni al forestiero che visita Parenzo – Informacije strancu koji posjećuje Poreč“ koji potpisuje Đanino Bubola. Polazak je predviđen u 10 sati kod kule Peškera, uz stručno vodstvo autora prijevoda, a potom Eufrazijanom, preko parka Jurja Dobrile, sve do Neptunovog hrama i Marafora, uz priču o osnutku grada do novovjekovnih kolonija, o ratovima i kugama i drugim crkvenim i političkim događanjima koji su mijenjali ovaj grad kroz stoljeća. 
 
Nakon šetnje, možete biti dijelom sedme po redu aukcije starih knjiga i tiskovina pod nazivom „Udomi knjigu“, koju će voditi Rok Glavan, slovenski antikvar, voditelj Antikvarijata Glavan u Ljubljani i Tomo Vučinić, riječki antikvar, voditelj antikvarijata Mali neboder u Rijeci. Antikvari će predstaviti vrijedne i zanimljive antikvarne knjige, a nakon aukcije možete poslušati razgovor „U antikvarnim cokulama“ s ovogodišnjim gostom, Dragoljubom Minićem iz antikvarijata Mala akademija iz Beograda. Aukcija započinje u 12 sati u parku Matije Gupca.
 
I za kraj šesnaeste BOOKtige, Đorđe Matić, pjesnik, pripovjedač, esejist, publicist, kritičar predstavit će porečkoj publici svoj prvi roman „Niotkuda s ljubavlju“, roman o egzilu, traženju doma i domovine, i ljubavno pismo rodnom gradu. S ovim je svojim djelom ovaj plodan autor 2022. ušao u finale Nagrade Fric, kao i tportalove  nagrade za najbolji roman. Iza sebe ima petnaestak knjiga, napisao je četiri zbirke pjesama, od kojih je jedna na nizozemskom jeziku, nekoliko esejističkih knjiga, među kojima i zbirku eseja objavljenu na francuskom jeziku. Predstavljanje romana održat će se u subotu, 22. travnja 2023. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

Print Friendly, PDF & Email