NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U porečkom kinu OSCAR REVIJA od 7. do 9.4.2022.

kino_andi_bancic_5d_25_10_2018
foto: Andi Bančić
04.04.2022. 13:51; ; Početna / Kultura / U porečkom kinu OSCAR REVIJA od 7. do 9.4.2022.

četvrtak, 7.4.2022. u 18.00
PARALELNE MAJKE 12

izvorno ime: Madres Paralelas
redatelj: Pedro Almodovar
žanr: drama
uloge: Penelope Cruz, Rossy de Palma, Aitana Sánchez-Gijón, Milena Smit
trajanje: 123 min 
sadržaj: Novi film velikog redatelja Pedra Almodovara („Sve o mojoj majci“, „Pričaj s njom“, „Tuga i slava“) za koji je Penelope Cruz osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji!  Dvije žene, Janis i Ana, zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Niti jedna niti druga nisu u vezi, a obje su zatrudnile igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana s druge se strane kaje, a usto je uplašena i traumatizirana. Janis ju pokušava ohrabriti dok se obje poput mjesečarki kreću bolničkim hodnicima. Nekoliko riječi koje će izmijeniti u satima čekanja do poroda između njih dvije stvorit će neočekivanu povezanost, a koja će razvojem situacije i novonastalim komplikacijama promijeniti njihove živote zauvijek.

 

četvrtak, 7.4.2022.u 20.05
KRALJ RICHARD 12

izvorno ime: King Richard
redatelj: Reinaldo Marcus Green
žanr: sportska drama, biografija
uloge: Will Smith, Jon Bernthal, Tony Goldwyn
trajanje: 144 min 
sadržaj: Richard gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, no ipak se obvezao trenirati najbolje tenisačice svijeta, Serenu i Venus Williams. Dok su bile još jako male, Richard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere. Snaga obitelji, ustrajnost i nepokolebljivo vjerovanje su bila sredstva za postizanje nemogućeg i ostavljanje dojma na cijeli svijet. Kao rezultat, Serena i Venus Williams su osvojile brojne Grand Slam naslove i postale su najtrofejnije, najdominantnije i najuvjerljivije tenisačice u modernom tenisu.

petak, 8.4.2022. u 18.00
BIJEG
izvorno ime: Flugt
trajanje: 83 min
žanr: dokumentarni
redatelj: Jonas Poher Rasmussen
sadržaj: Amin Nawabi pseudonim je 36-godišnjeg uglednog sveučilišnog profesora koji se bori s bolnom tajnom koju je potiskivao 20 godina, a koja sada prijeti da će pokvariti život koji je izgradio za sebe i svog budućeg muža. Obraćajući se redatelju Jonasu Poheru Rasmussenu, svom bliskom prijatelju i školskom kolegi, u ovom animiranom filmu Amin prvi put otkriva priču o nevjerojatnom putovanju koje je doživio u djetinjstvu kao izbjeglica iz Afganistana. Flee je nezaboravna priči o samospoznaji prikazana putem intimnih intervjua između Jonasa i Amina koja pokazuje da je budućnost moguće izgraditi jedino uz suočavanje s prošlošću. Film je ujedno i prikaz univerzalne istine, da pravo značenje doma možemo pronaći tek kad prestanemo bježati od sebe samih.   

petak, 8.4.2022. u 20.00
PRIČA SA ZAPADNE STRANE 12
izvorno ime: West Side Story
redatelj: Steven Spielberg
žanr: krimić, drama, mjuzikl
uloge: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose
trajanje: 156 min 
sadržaj: Najpoznatiji mjuzikl svih vremena ponovno oživljava pod redateljskom palicom jednog od najpoznatijih, najnagrađivanijih i najcjenjenijih filmaša, trostrukog oskarovca Stevena Spielberga. Adaptacija kultnog mjuzikla je zapravo adaptirana moderna Shakespeareova tragedija Romeo i Julija na ulicama New Yorka, a donosi priču o ljubavi i rivalstvu dvije tinejdžerske bande različitog etničkog podrijetla.

subota, 9.4.2022. u 18.00
ENCANTO: NAŠ ČAROBNI SVIJET
(SINKRONIZIRANO)

izvorno ime: Encanto
redatelj: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
žanr: animirani
uloge: Mia Negovetić, Ksenija Prohaska, Filip Riđički, Iva Mihalić, Albina Grčić, Lu Jakelić, Ervin Baučić, Sabrina Hebiri, Damir Kedžo
trajanje: 110 min 
sadržaj: Animirana priča o neobičnoj obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja, osim Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, Mirabel shvati da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla biti posljednja nada svoje izuzetne obitelji. Iako se obitelj Madrigal možda razlikuje od vaše, s njima ćete se osjećati baš kao kod kuće.

subota, 9.4.2022. u 20.00
ULICA NOĆNIH MORA 15

izvorno ime: Nightmare Alley
redatelj: Guillermo del Toro 
žanr: krimi, drama
uloge: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara, Holt McCallany
trajanje: 150 min 
sadržaj: Mračna priča prati ambicioznog putujućeg mentalista koji ima talent manipulacije

 

OBAVIJEST KORISNICIMA  KINOPROGRAMA

 Od 1. ožujka 2022. godine nije moguće rezervirati ulaznice za kinoprojekcije. Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni.

Online kupovina moguća je preko rezervacijskog sustava (www.rezervacije-poup.hr).

Radno vrijeme blagajne:  

  • redovno: četvrtak, petak i subota od 17 do 20 sati

Za sve dodatne  informacije nazovite:  

  • 052/887-218 (ured) radnim danom 12 – 14 sati
  • 052/887-223 (blagajna) u radno vrijeme blagajne
Print Friendly, PDF & Email