NEWS

15. ZLATNI ZUB: obilje ozbiljno dobrog humora u porečkom kazalištu

logo-zlatni-zub
04.04.2022. 13:49; ; Početna / Kultura / 15. ZLATNI ZUB: obilje ozbiljno dobrog humora u porečkom kazalištu

Jednom godišnje porečki superjunak Zlatni zub dolazi na scenu podsjetiti nas da često ono što nam nedostaje jest – ozbiljno dobar humor. Pod svojim okriljem Zlatni zub okuplja za istarsku publiku ponajbolju selekciju trenutnog hrvatskog komičnog dramskog izražaja u namjeri da nad ozbiljnim i manje ozbiljnim temama i dalje ronimo krokodilske suze, u ovom slučaju od smijeha. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč ovogodišnje 15. izdanje kazališnog festivala komedije i smijeha Zlatni zub u razdoblju od 4. do 24. travnja donosi 7 predstava s početkom u 20 sati (s izuzetkom predstave 24. travnja koja će se održati u 17 sati). Porečko kazalište tijekom festivala radi punim kapacitetom, u ponudi je 227 sjedećih mjesta, uz dužnost provođenja protuepidemijskih mjera: mjerenje temperature i obavezna uporaba maski tijekom programa.

U ponedjeljak, 4. travnja u 20 sati gostuje poznato neovisno kazalište Planet Art u suradnji s Kazalištem Komedija s izvanrednom predstavom proslavljenog dramatičara s West Enda i Broadwaya – Petera Quiltera. Predstava KORAK PO KORAK u režiji Marka Torjanca predstavit će na šarmantan i zabavan način priče triju prijateljica koje je život rastavio i ponovno sastavio. Njihovi odabiri odveli su ih na različite puteve, promijenili ih, i učinili gotovo neprepoznatljivima u odnosu na doba kada su zajedno kretale u život. Vanda Winter, Jasna Bilušić i Marija Jerneić u ulogama Monike, Sofije i Paule otkrit će nam može li zajednički uspon na planinu povratiti njihovo prijateljstvo i nadjačati imperative odrastanjem stečenih maski života. Uspon je velik, a put urnebesan!

U ponedjeljak, 11. travnja u 20 sati dugo iščekivani CABARET PREKO VEZE čiji je autor teksta i redatelj Ivan Leo Lemo, u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, oborit će svakog gledatelja s nogu, ne samo zbog svoje fantastične glumačke postave koju čine Ines Bojanić, Ana Begić Tahiri, Katarina Baban i Petra Dugandžić, već i zbog slojevitog humora koji nikoga ne štedi. Četiri junakinje – gradonačelnica Zagreba, ravnateljica kazališta, glumica i čistačica – u klasičnoj hrvatskoj tragičnoj priči „preko veze“ su se našle tamo gdje im nije bilo mjesto. Nakon što su pokušale preveslati sve, dobile su veslima po glavi i shvatile da nemaju ništa. Njihove priče, usponi i padovi, živčani slomovi i unutarnje borbe i strahovi, ispričani su na urnebesno duhovit način kroz stand-up monologe koji završavaju burlesknim točkama.

U utorak, 12. travnja u 20 sati iz grada pod Marjanom dolaze TRI MUDRACA, stand-up show splitskog kolektiva Splicka scena koji uživa brojne obožavatelje u Poreču. Tri mudraca donose teško sakupljene životne mudrosti koje pokrivaju, naravno, sve teme – od nastanka pa do nestanka, a posebice su specijalizirani za područje religije.

U srijedu, 13. travnja u 20 sati očekuje vas predstava OCAT I SIN u kojoj nastupaju Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar. U ovoj komediji vidi se generacijski jaz oca i sina. I dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi. Otac je isplanirao cijeli dan, no sin ima druge planove jer se sprema na spoj. Ponosni otac koristi sve svoje moći kako bi sina pripremio na najbolji mogući način.

U srijedu, 20. travnja u 20 sati održat će se nedavno producirana predstava poznatog i nagrađivanog kazališta Teatra Exit pod nazivom REALISTI. Izvorno slovenska komedija, iz pera pisca, scenarista i glazbenika Jure Karasa, u adaptaciji Matka Raguža predstava Realisti progovara o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare. U predstavi igraju Domagoj Ivanković, Rok Juričić, Fabijan Komljenović, Nikola Nedić i fenomenalna Nika Ivančić.

U subotu, 23. travnja u 20 sati bit će prikazana predstava NA KAVICI U PODNE najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu Mire Gavrana. Riječ je o iznimno toploj kazališnoj predstavi u kojoj su glavni junaci majka i sin čiji se karakteri bitno razlikuju. Na lagodan, nepretenciozan i lepršav način predstava progovara o dvama pogledima na život, onome brižne majke i bezbrižnog sina, koji skupa prolaze kroz brojne neželjene životne situacije tipične za većinu ljudi koje, kad ih promatramo s odmakom, izazivaju osmijeh na lice. Svoje scenske vještine donose Mladena Gavran i Vedran Komerički.

U nedjelju, 24. travnja u 17 sati rado viđeni gost Teatar Naranča izvest će na svoj način jedan od najljepših klasika bajki braće Grimm – priču o Zlatokosi. Predstavu ZLATOKOSA režirala je Petra Vukelić a igraju Katja Rabar, Majkl Mikolić, Irin Šime Ribar i Elizabeta Košeto. Nekada davno, u dalekom kraljevstvu, mladi bračni par živio je u neimaštini. Sve veća glad natjerala ih je da potajno uberu matovilac iz vrta svoje susjede, koja je na njihovu žalost bila vještica. Vještica ih je ulovila u krađi i oduzela im novorođenu djevojčicu koju je zatvorila u visoku kulu. Ta je djevojčica narasla u predivnu djevojku duge kose. Zvala se Zlatokosa. Zlatokosa je cijeli život živjela u kuli u nadi da će jednoga dana iz nje izaći. Njen život se jednog dana preokrenuo kada je u njenu kulu došao neočekivani gost. Tko je došao i je li Zlatokosa izašla iz kule, pogledajte u novoj predstavi Teatra Naranče.

Dođite, smijte se iskreno i glasno jer bezbroj je razloga za smijeh!

INFO

Ulaznice je moguće isključivo kupiti online (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta (052 887 223) u radnom vremenu:

  •                 četvrtak – subota 17 – 20 sati
  •                 na dan predstave od 18 sati.
  •                 Za sve dodatne  informacije nazovite:
  •                 052/887-218 (ured) radnim danom 12 – 14 sati
  •                 052/887-223 (blagajna) u radno vrijeme blagajne.

15. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, održava se uz potporu Grada Poreča-Parenza, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Turističke zajednice grada Poreča, Valamara Riviere.

Print Friendly, PDF & Email