NEWS

Najava radionica i likovnih izložbi u Poreču

poup-logo-v
04.04.2022. 13:54; ; Početna / Kultura / Najava radionica i likovnih izložbi u Poreču

Uskršnja radionica za djecu 

Imate od 7 do 12 godina, maštoviti ste i volite izrađivati dekoracije za svoj dom? Budite kreativni u Pučkom otvorenom učilištu Poreč!

Malo materijala iz prirode, puno boja i dobrog raspoloženja očekuje vas u utorak 12.4. u 17 sati na radionici izrade uskrsnih košarica. Radionica je besplatna, a materijali za izradu čekat će vas u Učilištu.

Prijavite se putem poveznice https://forms.gle/aBgmksmdsjg3V7sx6 i požurite jer je broj polaznika ograničen.

Više informacija potražite na web stranicama Učilišta www.poup.hr, putem e-maila [email protected] ili na broju telefona 052 887 216.

Likovna djelatnost 

RADOSLAV PUTNIK
Deset puta sto  10 / 100

četvrtak, 7. 4. 2022. u 19.00

otvorenje samostalne izložbe pobjednika 14. Profuture, Mala galerija, Narodni trg 1
trajanje izložbe: 7.4. do 23. 4. 2022.
radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 I 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima

Ulaz Slobodan

Samostalna izložba pobjednika 14. Profuture, samoukog slikara Radoslava Putnika.

“Na seriji manjih radova, svoj energetski naboj iskazuje oblikovanjem čistim slikarskim elementima, bojom, linijom, rasterom. Na svim radovima zabilježeno je kretanje elemenata. Takve trenutke nije lako osmisliti niti bilježiti, podrediti tehnici, materijalizirati, a još je teže ideju tijeka pretvoriti u trenutak sadržaja slike. Na razmeđi eksperimenta i procesualnim postupcima, autor otvara područje suočavanja s efemernom realnošću. Likovna, ali i sve ostale umjetnosti  imaju u sebi ugrađen komunikacijski segment, bez obzira na to je li riječ o monologu ili ponuđenom dijalogu. Izloženi radovi, njihovi osmišljeni oblici, logični ili manje logični detalji, postaju ideogrami. Svako izlaženje pred publiku javni  je čin autorove ponude osobnih stanja ponuđen na iščitavanja. “Eugen Borkovski

Radoslav Putnik, dr. med. vet, rođen je 1950. godine. Slikarstvom se bavi od 1975. godine.  Sudjelovao je na brojnim zajedničkim izložbama te priredio pet  samostalnih prezentacija. Redovito učestvuje na mnogobrojnim Ex temporima u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. Učestvovao je na likarskim kolonijama u Italiji, Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji. Dobitnik je više nagrada i pohvala u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Njegovi radovi krase mnoge privatne kolekcije ljubitelja umjetnosti u zemlji i inozemstvu. Živi i stvara u Puli. 

*obavezno je nošenje zaštitne maske te održavanje potrebnog razmaka. Ulazak u galeriju je dozvoljen za maksimalno pet osoba istovremeno. Molimo vas da se svakako pridržavate epidemioloških mjera. 


SANDI RENKO / QUADRIVIUM

Izložba slika
Kustos: Denis Volk
Galerija Zuccato, Decumanus 34
trajanje izložbe:  24. 3. – 4. 5. 2022.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10 – 12 i 16 – 20
nedjeljom i državnim blagdanima zatvoreno

Jedan od najistaknutijih tršćanskih umjetnika, slovenskog porijekla iz Italije je Sandi Renko. Za njim je nekoliko desetljeća stvaranja u kojima je utemeljio bogat i prepoznatljiv umjetnički opus, koji je u većini hrvatskog prostora nepoznat, iako je riječ o međunarodno etabliranom umjetniku. Glavna karakteristika njegovih djela istraživanje je različitih materijala i izraznih mogućnosti posezanjem u prostor, osjećaj prostora ili stvarajući predmete u prostoru.

Ocjenjujući umjetničko stvaralaštvo Sandija Renka ne možemo zanemariti činjenicu da je on po zanimanju dizajner koji naginje profinjenom oblikovanju. Teži minimalizmu, jednostavnim linijama, redukciji oblika, čistim oblicima i objektima, slobodnom, ali ne praznom prostoru. To je obilježilo i njegovo umjetničko stvaralaštvo u kojem prikazuje jednostavne i jasne forme i slike.

Denis Volk 

Izložba je realizirana u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i  Kulturno društvo za umjetnost KONS iz Trsta te Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu.


  1. BIJENALE SLIKARSTVA U POREČU / skupna izložba

Izbor radova 6. bijenala slikarstva

Autori : Grgur Akrap, Matko Vekić, Maša Barišić, Martina Grlić, Jiao Guo, Iris Jambrek, Mia Maraković, Mia Matijević, Nikola Pjevačević, Lea Popinjač, Jurica Pušenjak, Domagoj Rogina, Josip Rončević, Patricija Purgar, Aleksandar Bezinović, Ivan Prerad, Đuro Seder, Ivan Prerad

Istarska sabornica, Matka Laginje 6

trajanje izložbe:  9.3.2022. – 8.4. 2022.

radno vrijeme galerije: svakim danom od 10- 12 i 16 – 19

nedjeljom i državnim blagdanima zatvoreno

.

Print Friendly, PDF & Email