NEWS
valfresco

U plave vreće samo korisno smeće ! U Buzetu :)

15.12.2005. 00:00; Učitavanja: 86; Početna / Lifestyle / Ekologija / U plave vreće samo korisno smeće ! U Buzetu :)
653plava_vreca.jpg

U plave vreće samo korisno smeće» je pilot projekt koji će na području grada Buzeta zajednički provesti komunalno poduzeće «Park» i tvrtka «Jadran-metal».

Izabrana su dva pilot naselja s obiteljskim kućama gdje će se od 01. veljače do 01.svibnja 2006. provoditi preuzimanje korisnog dijela komunalnog otpada u plavim vrećama. Građanima će biti besplatno podijeljene plave vreće u koje će oni odlagati sve vrste papira, plastičnu i metalnu ambalažu. Plave vreće će određenim danom iznositi ispred svojih kuća, a tvrtka Jadran-metal će ovako odvojeni korisni otpad odvoziti na svoje reciklažno skladište gdje će se isti potom propisno zbrinjavati. Ostali nekorisni dio otpada građani će i dalje odlagati u svoje kante i kontejnere za smeće.

Cilj projekta je utvrditi da li se ovakvim načinom prikupljanja korisnog otpada iz domaćinstava može efikasno smanjiti ukupna količina otpada koja se odlaže na odlagalištima.

Pitamo se gdje je Poreč, broj 1. hrvatskog turizma, u zbrinjavanju komunalnog otpada, jer ne samo da nemamo selektivni odvoz smeća koji je u nama susjednim zemljama Europe prisutan već više od 10 godina (!), nego smo i na najboljem putu da izgubimo i poticajna sredstva za izgradnju deponije Košambra ("sitnica" od nekih 5 milijuna Kuna), zbog poduzetničke efikasnosti za to zaduženih poduzeća. No, to je tema koju ćemo prepustiti profesionalnijim novinarima :)

Za sada Vam prenosimo letak kao slike sa strane, koji se ovih dana dijeli po gradu Buzetu. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S