NEWS

U petak i subotu Festival istarske supe i izložba vina i maslinovih ulja Rovinjštine u Rovinjskom selu

2024-01-16_12h37_20
16.01.2024. 12:39; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U petak i subotu Festival istarske supe i izložba vina i maslinovih ulja Rovinjštine u Rovinjskom selu

Pozivamo vas na  10. Festival istarske supe te 33. Izložbu vina Rovinjštine i 21. Izložbu maslinovih ulja Rovinjštine – koje objedinjava tradicionalna Antonja u Rovinjskom Selu.

Očekuje nas i ove godine bogat program koji će se održati tijekom manifestacija u petak, 19. siječnja i u subotu 20. siječnja. Organizatori manifestacija su Udruga Agrorovinj i Mjesni odbor Rovinjsko Selo.

U petak će se održati 10. Festival istarske supe s početkom u 18 sati. Posjetitelji će moći degustirati supe koje se pripremaju na licu mjesta. Kupnjom bukalete za degustaciju istarske supe, posjetitelji mogu tako ponijeti prigodni suvenir s manifestacije. Ocjenjivat će se priprema tradicionalne i kreativne istarske supe. Sudjeluje ukupno 11, za sada, prijavljenih ekipa. Prijavljene ekipe za ovogodišnji Festival istarske supe jesu: “Lady’s” Rovinjsko Selo, “Rekreativo” Rovinjsko Selo, Srednja strukovna škola Eugena Kumičića  Rovinj, “Studis”  Veleučilište u Rijeci Poljoprivredni odjel Poreč, “Ova supa trupa” Pazin, “Hrast”  Motovun, “Čuvari Istrijanskeh užanci”  Žminj, “Konoba Bokoon”  Funtana, “Barbanci” Barban, “Vrsarani”   Vrsar i tim Udruge Agrorovinj  Rovinj-Rovigno. Ocjenjivat će se i „najbolja kumpanija“ te „najbolja supa po izboru publike“.

U subotu se održava tradicionalna, najstarija vinska izložba u Hrvatskoj, 33. Antonja kao i 21. izložba maslinovog ulja. Ove je godine prijavljeno ukupno 43 uzoraka vina koji će se ocjenjivati u kategoriji profesionalnih proizvođača te u kategoriji proizvođača hobista dok je maslinovih ulja ukupno pristiglo 63 uzoraka. Zanimljivost je da je ova manifestacija i jedna od pionira u Hrvatskoj koja je uvela degustaciju i prezentaciju biodinamičkih vina koje će se moći degustirati i ove godine. 

I petak i subotu, službeni program kroz degustacije istarskih supa, vina i maslinovih ulja kreće od 18 sati. U petak će se u 20:30 sati održati proglašenje pobjednika 10. Festivala istarske supe, a u subotu u 19 sati podijelit će se priznanja i nagrade za najbolja vina i maslinova ulja Rovinjštine.

Zabavni program kreće uz glazbu i veselje od 22 sata , i to u petak s DJ Krizom i EL Duom Luka & Eleonora. U subotu su za zabavni dio programa zaduženi Lucky Band i Mauro Staraj & La Banda.

Ulaz na manifestacije je besplatan.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email